OURGROUND
No Comments

Ubud in Amsterdam: De Nieuwe Yogaschool

Na elke vakantie betrap ik mezelf er op: vol goede voornemens volledig zen en uitgerust ga ik het deze keer anders doen. Meer rust in mijn dagelijks leven, minder haasten en minder die agenda volproppen. Helaas heb ik geen ruggengraat en sta ik diezelfde avond alweer op een feestje, is mijn agenda volgepland voor de gehele week en leef ik weer volgens het motto: ‘slapen doe ik wel als ik dood ben’. Vorige maand was ik op vakantie op Bali waar ik 6 yogalessen volgde per week. Verreweg mijn favoriete yoga-spot was Ubud. Niet alleen omdat Ubud het spirituele centrum is van Bali maar ook door de ‘Yoga Barn’. De Yoga Barn is een heerlijke plek waar je verschillende soorten yogalessen kan volgen, de lekkerste (raw en vegan) gerechten kan eten en ook nog kan napraten met andere yogaliefhebbers. Een top plek waar ik niet weg te slaan was. Misschien dat een ‘safe haven’ als deze in NL wel zou zorgen dat ik mijn leven in balans kan houden. Maar bestaat zoiets in Amsterdam?

Ik ben een gierige yoga-er. Ik ga naar de yogales van mijn sportschool omdat ik daar toch al maandelijks voor betaal, dus dat kost niks extra’s. Maar de lessen vind ik niet goed. De docente draait haar standaard programma af, geeft nauwelijks aanwijzingen en ik raak non-stop afgeleid van haar veel te lage decolleté wanneer zij een ‘downward facing dog’ doet. Ook het gedreun van de muziek van de les ernaast doet mijn zen gehalte niet veel goeds. Tenslotte helpt het ook niet dat er allemaal anabooltjes voor het glas staan te hijgen terwijl jij je bezweet in allemaal moeilijke posities manoeuvreert. Kortom: Ik kom niet echt zen van die yoga-mat af en sjees na de les door naar mijn volgende (werk)afspraak.

de nieuwe yogaschoolGelukkig heb kortgeleden ‘De Nieuwe Yogaschool’ ontdekt. In de Jordaan is dit pareltje verborgen in een fantastisch pand. Bij binnenkomst merk je direct dat dit geen fast-food-yoga-plek is, door de grote woonkamer waar iedereen aan het chillen is. Ik ontmoet de oprichter Johan Noorloos: ”De Nieuwe Yogaschool is meer dan een plek voor yoga en meditatie. We creëren een plek waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten. Waar men verbinding kan vinden in de grote stad”. En dat klinkt mij als muziek in de oren. Ook de lessen zijn erg goed en worden gegeven door ervaren docenten. Voor ieder is er wat wils: van de super mellow ‘Yin Yoga’ tot de ‘Strong Flow’ lessen waar je met klotsende zweetoksels vandaan komt. Wanneer je na de les nog even wilt bijkomen, iets wilt eten of wil nakletsen met je nieuwe yoga-buddies is daar alle ruimte voor. Zodat je vervolgens zen de rest van je dag kan vervolgen.

Wat de ‘Yoga Barn’ voor Ubud is, is ‘De Nieuwe Yoga School’ voor Amsterdam. Een super plek om echt tot rust te komen. Vaak krijg ik een slappe zak van die standaard quotes maar ik ga er toch eentje ingooien: “Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set up a life you don’t need escaping from”. Ik ga er in ieder geval de komende maanden voor en word meubilair van ‘De Nieuwe Yoga school’. Namaste!
image (48) DNYS DNYS
Wat: De Nieuwe Yoga School
Waar: Laurierstraat 109
Waarom: omdat je juist met je hectische leven in Amsterdam wel een goede chill plek kan gebruiken
Website: denieuweyogaschool.nl
Foto’s © Fenna

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top