OURGROUND
No Comments

You dim sum, you win sum

Dim Sum Now: Het culinaire pareltje uit de Chinese keuken is altijd een daverend succes tijdens Rollende Keukens. “You dim sum, you win sum” is het credo van de nieuwe spot Dim Sum Now op de Ferdinand Bolstraat in de Pijp.

De flink beslagen ruiten verraden van buiten al dat hier flink gestoomd wordt. En achter de vrolijke lichtgroene pui staan de bamboemanden opgestapeld. De zaak is relatief klein. In het midden staat een enorme bar waar vanuit de bestellingen op tafel worden geserveerd of worden opgepikt voor thuis. Achterin de zaak staat een grote tafel waar we aanschuiven. Niet veel later komen er nog wat mensen, samen of alleen. Yiu Ting Cheung is de restaurantmanager en vertelt met veel passie over de gerechten op de kaart.

We krijgen allereerst de Dumpling mix (5 stuks) en Gyoza mix (5 stuks) geserveerd met Zeewiersalade en Edamame’s.  De dumplings en Gyoza’s bestaan uit een mix van vis, vlees en vega. De vleesvarianten hebben meer smaak dan de rest. De Zeewiersalade is super lekker en fris, de winnaar van de eerst ronde.
Amsterdam Dim SumDim Sum Now AmsterdamAmsterdam Dim SumAmsterdam Dim Sum Now

 

 

 

 

 

Dan volgen de Shanghai bun en BBQ bun, “bun” is een soort van broodjes bapao: een fluffy deegbolletje dat gevuld is met vlees of iets anders. Vooral de Shanghai bun gevuld met varkensvlees, ui, paddo’s en gember is een aanrader. Grappig toch dat je zelfs deeg kunt stomen.

Naarmate de tijd verstrijkt, worden de gerechten alsmaar beter. De Lotus Leaf Wrap is next; een pakketje met plakrijst, kip, gamba, paddo’s en kruiden. Bij het openen ervan komen de Kantonese kruiden uit de Chinese keuken je tegemoet. En dan het toetje, ik wist niet dat het bestond; een zoete bun gevuld met custard met gecondenseerde melk. Ok, ik ben een zoetekauw, maar wat is dit lekker.

Dim Sum Now AmsterdamAmsterdam Dim Sum Now


De prijzen zijn heel redelijk, maar voor een beetje gevulde maag moet je wel bijna de hele kaart bestellen. Dim Dum kun je eigenlijk altijd eten en dat ga ik ook zeker doen. Gewoon eventjes een bunnetje tussendoor.

Wat: Dim Sum Now
Waar: Ferdinand Bolstraat 36
Waarom: een lekker bunnetje tussendoor
Website: dimsumnow.nl

 

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top