OURGROUND
No Comments

Diner Jansz – Pulitzer Hotel

Stel je eens voor: Een geheimzinnige ouderwetse apotheek, met flessen en potten in de schappen en daaronder waanzinnige green velvet bankjes. Het geeft het gevoel van Harry Potter, maar dan iets sjieker. De eerste keer dat ik dit zag heb ik uitgebreid even naar binnen staan gluren. Het bleek de entree van het restaurant Janz op Reestraat 8 in de Negen Straatjes.

apotheek

Ik was al regelmatig langs Jansz gefietst. Sierlijk zachtroze geschilderde letters sieren de gevel. Ijzeren tafeltjes staat keurig buiten op een rijtje langs de muur, welke behangen is met lavendelachtige bloemetjes. En als je naar binnen kijkt, zie de prachtige gedekte marmeren tafels. Het restaurant is onderdeel van het prachtige Pulitzer Hotel. Nu mochten we er naar binnen om er te eten.

jansz-interior-3

Sinds februari 2016 zijn ze open. Heerlijk eten, goede wijnen, verrassende combinaties op de kaart en vooral een aardige bediening. Een menu van bekende klassiekers met een ongecompliceerde en bovenal smaakvolle invulling maakt Jansz. tot wat het is; Simply beautiful.

4-jansz-private-corner

Het interieur is prachtig.  Ooit was het pand op de Reestraat bezit van de zeventiende-eeuwse koperhandelaar Volkert Jansz die ook inspiratie bood voor de naam van het restaurant. Een knipoog naar dit verleden uit zich in de koperen details in Jansz. Verder zie je marmeren tafels, stevige servetten met in baby roze het logo erop, zachte velvet stoelen, schattige bloemetjes en liefdevol licht.

HyperFocal: 0

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je terecht bij Jansz. Ontbijt, lunch, diner, cocktails (in de Pulitzer bar), maar ook een koffietje tussendoor is geen probleem. Je wordt met open armen ontvangen. En waarschijnlijk is er wel een plekje, in het restaurant, in 1 van de binnentuinen, in de lobby van het hotel of aan de bar. Ideaal voor een belangrijke werkafspraak, een cocktail date of om met je ouders te gaan eten. Want eerlijk is eerlijk, het is wel aan de prijs.

Wat: Jansz
Waar: Reestraat 8, Jordaan
Wanneer: Ontbijt, lunch, diner, cocktails, koffie
Prijs: Voor een dikke portemonnee of met je ouders

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top