OURGROUND
No Comments

Dirty 30

Schermafbeelding 2016-06-29 om 08.41.10“In mijn bed liggen janken en mijn grijzen haren tellen tot de dag voorbij is.” Snauwde ik naar een ieder die me vroeg wat ik op mijn 30e verjaardag ging doen. Vroeger had ik bedacht hoe ik op mijn dertigste zou zijn: dan had ik een kind, tweede op komst, was ik zelfstandig ondernemer van een florerend bedrijf, een prachtig lieve man en kort haar. Dat laatste is natuurlijk makkelijk te fixen. De rest heeft waarschijnlijk wat langer nodig. Ik vond het helemaal niks om the BIG 3-0 te bereiken en wilde eigenlijk totaal negeren dat mijn verjaardag was. Gelukkig is het heel anders gelopen. En hebben de allerliefste en mooiste mensen in mijn leven een mega surprise georganiseerd afgelopen weekend en zit ik vandaag happy midden in de natuur en niet jankend opgekruld in foetushouding in bed dit stuk voor jullie te schrijven. Een stuk waarin ik hoop dat ik jullie kan inspireren om niet zoals ik krampachtig aan je jeugd vast te klampen. Maar het ouder en hopelijk wijzer worden te omarmen.

We kunnen ons, zeker in Amsterdam, nogal  druk maken om hoe oud we zijn en proberen dit met alle mogelijkheden te verdoezelen. Botox, fillers, dure crèmes en therapieën zijn niet aan te slepen. Maar moeten we niet genieten en dankbaar zijn voor al die jaren die we hier hebben mogen rondhuppelen? Zijn we niet vreselijk verwende krengen en moeten we in plaats van de rimpels op ons gezicht strak te laten strijken en vol te laten spuiten, ze omarmen als groeven vol herinneringen?

Één van mijn beste vrienden is vorige week opgegeven. Na 1,5 jaar te hebben gevochten voor zijn leven zeggen de artsen nu dat ze echt niks meer voor hem kunnen doen. Wat een gestoord en ziek persoon ben ik als ik dan ga zeiken dat ik 30 ben geworden. In mijn handjes mag ik potdomme knijpen, dat ik al drie decennia mee mag draaien. Dat ik me nu gezonder, fitter en gelukkiger voel dan ooit. Want het leven is niet zo oneindig zoals we soms willen denken. Het leven is super kostbaar en fragiel. Dus laten we vooral koesteren wat we hebben. Genieten van alles wat ons leven ons heeft gegeven. Ook die rimpels, ook die slapper wordende buik en ook die eerste grijze haar.

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top