OURGROUND
No Comments

De schmutzige ADE-kater: DJ Mag Top 100

DJ MAG ADE

Liefde, kippenvel, zweet, onverwachte prikkels, spierpijn, vunzigheid, euforie en hier en daar wat stimulerende hulpstukken. Muziek is seks. Nadat maandagmorgen met een zucht de laatste beat van de 20e editie van ADE neerplofte, rest ons de warme herinneringen aan een reeks explosieve oorgasmes. En een schmutzige kater: die van de DJ Mag Top 100.

De bekendmaking van ‘s werelds beste DJ’s door het Britse DJ Mag is één van de traditionele hoogtepunten van het Amsterdam Dance Event. Topnoteringen hebben internationaal garantie op uitverkochte arena’s en Nederland is opnieuw sterk vertegenwoordigd. Maar kan een lijst van 100 namen waarin technisch nietsnut Kygo nieuw binnenkomt op 33 en zichzelf nog immer vernieuwende techno-grondlegger Jeff Mills niet eens voorkomt serieus genomen worden? Neen! DJ Mag verdedigt zich door te stellen dat zij niet de lijst samenstellen, maar enkel de stemmen van het publiek tellen. Akkoord jongens, maar de realiteit ligt iets genuanceerder.

Het verdelen van kunst over een genummerde rangorde is een ingewikkeld proces. Uitgevoerd door één persoon, kan het worden gezien als een onschuldige mening. Gedaan door een grote groep mensen op basis van een breed scala aan smaken en criteria, is middelmaat het enige logische resultaat. De veelal oppervlakkige kennis van zaken bij de massa zorgt ervoor dat enkel het reeds bekende stemmen krijgt. De kwalitatieve hoogvliegers van de buitencategorie met kleinere budgetten pissen naast de pot. Winst is te koop, zo bewezen ook de winnaars van 2015.

De DJ Mag Top 100 verkiezing is net als honderd mensen op een willekeurige straat in Nederland vragen naar hun favoriete pizza. De Big American Hawaï wint gegarandeerd van de zelfgemaakte pizza met verse truffels. Dat warm fruit niet te nassen is en ze je hierover in het geboorteland van de pizza vierkant uitlachen, is bijzaak. De consistente geldstroom achter Dr. Oetker’s PR campagne blijkt namelijk al jaren een succesformule om de mens nog meer matig voedsel te kunnen voorschotelen. Het Nr.1 DJ duo Dimitri Vegas en Like Mike zijn de diepvriespizza’s van de dancescene.

 

IMG_8898Na jarenlang in de speeltuin van Heineken te hebben gedanst, is Eelco Falkena nu even aan het rentenieren. Dat is weer helemaal happening onder begin-dertigers. Ondertussen is hij bezig met Portugees leren, mediteren, programmeren, tinderen… Enfin, als het op -eren eindigt, is de kans vrij groot dat hij het doet. Wat bijna niemand weet, is dat hij zijn eigen rode pepers kweekt. Deze fijne bos krullen is altijd als eerste op de hoogte van wat er speelt in Amsterdam en muziek is zijn grootste drijfveer in alles dat hij doet. Als je het heel lief vraagt, geeft hij je een slechte pick-upline.

Wat: Een sliceje met verse truffels
Waar: Op de dansvloer
Waarom: Omdat ADE beter verdient dan diepvriesmeuk

About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top