OURGROUND
No Comments

Dol op Vrijdag

Lunchen, borrelen en dineren. We doen het allemaal ontzettend vaak maar meestal niet alles op dezelfde plek. Ik heb laatst ontdekt dat dit allemaal bij één en dezelfde tent kan namelijk: Café Vrijdag. Zelf ben ik hier nu vier keer geweest en met resultaat want ik ben fan. Sinds augustus 2013 open op de hoek van de Amstelkade en de Vrijheidslaan. De perfecte uitvalsbasis voor mij omdat ik er vlakbij werk.

Ik kwam er terecht door mijn collega’s. We vonden dat we een borrel hadden verdiend waarna we al snel in Café Vrijdag eindigden. Uiteraard stonden de borrelhappen als snel op tafel en kwam de menukaart verdacht vaak terug in onze handen. Deze zag er namelijk steengoed uit. Mijn persoonlijke mening is dat meestal in een tent met Café in de naam, deze bekend staat om de standaard menukaart met slappe en droge happen. Bij Vrijdag niet. En omdat het tegenwoordig hip is, ben ik voor de quinoa salade met eendenborst gegaan. Helaas staat dit niet meer op de kaart doordat deze eens in de zoveel tijd wordt vervangen. Wees niet getreurd want er is genoeg variatie; van huisgemaakte Vrijdagburger tot kruidenflensjes.

Deze tent is ook goed voor de verjaardagsborrel. Zelf vind ik het altijd een vraagstuk; locatie is essentieel. Het moet er gezellig en hip uitzien en je vrienden makkelijk naartoe kunnen komen. De meeste van mijn vrienden wonen tegenwoordig hier in de buurt en voor degene die met het ov willen komen, is het Amstelstation dichtbij. Ach en anders heb je een goede fietstocht door het mooie Amsterdam, wat geen straf is. Voor de avond had ik mezelf een budget gegeven voor de drank en borrelhappen maar de prosecco en borrelplanken zijn goed geprijsd. Wat fijn is voor de portemonnee. 

Een van de laatste keren dat ik er ben geweest, was met een ouderwetse collegiale borrel, altijd fijn, en vorige week voor een (zaken)lunch. De lunchkaart heb ik dus ook al voor jullie getest. Mijn persoonlijke favoriet: de Philly cheese steak. Wat mij verder opviel is dat er naast de lunchende mensen van zakendistrict Amstel, er veel mensen met hun laptop zitten te werken. Er hangt gewoon een chille vibe waardoor werken zelfs leuk wordt. Wellicht zit het hem in de naam. Het is gewoon elke dag vrijdag in dit café. Dus heb je de de maandag blues dan weet je waar je heen moet.

Wat: Café Vrijdag
Waar: hoek Amstelkade – Vrijheidslaan
Waarom: voor het altijddurende vrijdag gevoel
Website: Cafévrijdag.nl

About the author:
Has 13 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top