OURGROUND
No Comments

Do’s & Dont’s van de Afterparty

Schermafbeelding 2016-05-17 om 22.57.59 Schermafbeelding 2016-05-17 om 23.03.18 Schermafbeelding 2016-05-17 om 22.55.12

Ze zijn inmiddels net zo belangrijk als het uitgaan zelf. De Afters. En dan heb ik het niet over een afterparty in een club, maar die bij iemand thuis. ‘Waar wordt er geafterd’ is inmiddels een vanzelfsprekende vraag tijdens een festivalletje of een avondje stappen. Vooral als je op een feestje bent geweest waar de dj net niet jouw beat had, de plees te vies en te druk waren of waar het publiek gemiddeld 10 jaar te jong was dan kan een after heel veel goed maken. Afteren is het nieuwe uitgaan. Maar pas op. Spontane afters hebben een grote slagingskans; maar laat niet alles aan het lot over. Hier een aantal gouden after regels en vooral wat WEL en wat NIET te doen.

  • Schermafbeelding 2016-05-17 om 23.04.35Locatie: Leuk hoor, zo’n after, maar we weten allemaal dat je niet een potje gaat zitten ganzenborden met je vrienden (vooropgesteld dat we een after niet verwarren met ‘een kopje thee’ drinken: een after waarbij je slechts 1 persoon uitnodigt waarmee je gewoon flinke porno gaat hebben).  Zorg daarom dat je de after houdt in het huis van de persoon met de leukste buren en/of beste muren. Heb je zeikburen? Doe het niet. Er zijn inmiddels te veel verhalen in de omloop van uit de hand gelopen burenruzies en invallen van de politie. (Je wilt niet dat de man met de pet je after verstoort; al is het maar om de verboden middelen die er zijn, zie punt 5).
  • Genodigden: Ook belangrijk. Niet te veel en niet al te weinig. Is iemand al knetterlam of te irritant van de kaart? Probeer die persoon te dissen en niet mee te nemen naar de after. Zo’n type gooit roet in het eten. En dat wil je niet. Heb je een nieuwe liefde ontmoet en ga je samen met een groep afteren? Ga niet te klef doen en bevuil het bed van de gastheer of vrouw nooit. Ga anders voor het ‘kopje thee drinken’ (zie punt 1).
  • Muziek: Op een goede after moet muziek zijn. Zorg dus voor een goed spotify playlistje. Niet bij de hand? Snor iemand op in je spotify waarvan je weet dat hij of zij de juiste deuntjes heeft. Hoor je ergens een lekker nummertje? Vergeet die vooral niet op te slaan in je ‘after’ playlist op spotify.
  • Schermafbeelding 2016-05-17 om 22.54.11Voorraad: Wordt er besloten om in jouw casa het festijn voort te zetten? Zorg er dan voor dat je wel iets in huis hebt. Een kratje bier en  wat te snaaien is vaak meer dan voldoende. Vaak zijn verdovende middelen in het spel; dus verwacht echt niet dat je gasten het drankencabinet gaan plunderen; idem met eten. Maar een chipje of een chocolaatje is altijd fijn (wanneer niet eigenlijk?). Voorraad van punt 5 kan ook niet een slecht plan zijn.

 

  • Drugs: De voornaamste reden waarom je eigenlijk gaat afteren zijn de pillen of de poedertjes die je in je lijf hebt gestopt. Je hebt geen zin in om in je bed te staren naar het plafond dus een beetje uitspacen op de bank met vrienden is heerlijk. Een beetje bij nemen is prima, een beetje meer ook, maar houd het leuk. Als het weer daglicht is dan wordt het op een gegeven moment echt niet leuker of lekkerder. Trouwens wel een groot succes tijdens een after: ballonnen. Weinig schade, groots effect voor de sfeer en er zijn genoeg telefoonnummers in de omloop van ‘ballonnenjongens’ die zo je wat patronen komen brengen.

Schermafbeelding 2016-05-17 om 22.52.53

 

Wie: De perfecte after
Waar: het beste huis met de leukste buren en beste muren
Waarom: Afteren is het nieuwe uitgaan
Website:
www.frissekater.nl

 

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top