OURGROUND
12 Comments

Dude, really?!

10491233_10153194941267784_1888773711115609343_n28 jaar, vrouw, vrijgezel en woonachtig in Amsterdam. Klinkt voor vrouwen die ver van Amsterdam vandaan wonen, een dagje Amsterdam als een semi-weekendtrip zien én zich weken kunnen verheugen op een avondje club ABE of Jimmy Woo als een ideale situatie, maar niets is minder waar. Voor al die dames heb ik de volgende boodschap: blijf waar je bent!

Als geboren en getogen Amsterdamse struin ik al jaren alle clubs, barretjes en feestjes af in Amsterdam. Ik heb de man van mijn dromen niet ontmoet. Ik heb wel mannen ontmoet die zichzelf net iets te tof vinden, een ranzige én veel te lange baard hebben (sorry mijn bebaarde vrienden, it’s nothing personal), te dom zijn om te poepen of die vreemdgaan bij het leven. Voor jullie mannen geldt de boodschap: blijf uit mijn buurt!

Ik ben inmiddels 7 jaar vrijgezel (laatste fout niet meegeteld) en weet je wat: ik vind het wel prima zo. Amsterdam heeft te veel vrouwen. Te veel jonge, leuke, slimme en mooie vrouwen. Ik heb me er bij neergelegd.

Vader (daar komt de bekende tekst weer): “Ik begrijp echt niet dat jij niet al een leuke vent hebt gevonden. Je ontmoet zoveel mensen. Je bent slim, mooi, je hebt je eigen huis, een eigen bedrijf, je kan koken én je kijkt voetbal. Hoe kan dat nou? Misschien moet je wat vaker uitgaan.” ‘Meer uitgaan really ain’t gonna do the trick, mensen. Waarom?Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik word over het algemeen niet heel vrolijk van 18-jarige jongen die net 1 balhaar hebben, nog bij hun ouders wonen in Almere of Hengelo, half studeren, niet werken en met de line komen: “Kom je hier vaker?” Dude, really?! Ik kwam hier al toen jij 8 was en mama nog je boterhammen smeerde. Wat ze waarschijnlijk nog steeds doet. En natuurlijk kom ik ook wel mannen tegen van mijn leeftijd of ouder. Zeker wel. Vaak met vriendin, lichtelijk autistisch of een nogal vreemde band met het thuisfront. (Lees: 80x per dag telefonisch contact met mama. Niet ok!) Neen, dank. Ik pas.

Misschien kom ik op de verkeerde plekken of misschien hoor ik gewoon single te blijven. Hoe dan ook, ik ben happy en vind het stiekem ook wel heerlijk om alleen te zijn. Met 2 poezen, dat dan weer wel.

“The smartest thing a woman can ever learn is how to never need a man.”

Het vrijgezelle poezenvrouwtje groet jullie! <3
Wat: Vrijgezel
Waar: Amsterdam
Waarom: Joost mag het weten
Website: biancaisvrijgezel.nl Ja, ok, ik heb ook een échte website: prsskd.com

 

Bianca, het moppie van deze week is one of the cutest PR ladies in town en kent tout hip&happening Amsterdam. Naast haar grote reebruine ogen heeft ze sinds kort haar eigen bedrijf: PRSSKD. 

About the author:
Has 132 Articles

12 COMMENTS
 1. stef

  zeikwijf, misschien moet je eens naar jezelf kijken ipv je omgeving

 2. Jane Doe

  Als je het echt zo heerlijk vind om alleen te zijn, hoef je ook geen pleidooi te houden waarom alle mannen die je tegen bent gekomen zo tegen vallen.
  Misschien vind je jezelf iets te tof voor deze mannen, en zou het geen slecht idee zijn om dat stigma aan de kant te schuiven, wat minder te oordelen, en je projecties bij jezelf te houden. Als je echt zo leuk bent als je beweert dat je bent zal je sowieso een vent vinden die dat in je ziet en waardeert. Zo niet, dan kan je er altijd een poes bij kopen.

 3. Jane Doe

  Als je het echt zo fijn zou vinden om alleen te zijn, zou je geen pleidooi hoeven houden over waarom je geen succes hebt gehad met mannen tot nu toe.
  Misschien vind je jezelf iets te tof, en zou het je dienen als je je stigma’s wat aan de kant schuift en mensen wat minder veroordeelt.
  Want uit je verhaal is prima op te maken dat de verantwoordelijkheid van een goede relatie natuurlijk altijd bij de ander moet liggen. Goeie basis.
  Als je echt zo leuk bent als je beweert dat je bent zal je vast een vent vinden die dat ziet, zo niet, dan kan je er altijd nog een poes of twee bij kopen..

 4. iris

  Ik snap je stukje niet, je begint met” Jong vrijgezel en woonachtig in Amsterdam is volgens die en die de ideale situatie” en dat dat dan minder waar zou zijn. Vervolgens sluit je het stuk, met dat het inderdaad een ideale situatie is, waar jij en je katten vooral in willen blijven zitten. Prima, maar waarom dan dit bericht? Gewoon weer een stuk wat nergens over gaat zodat we allemaal je site gaan bezoeken?

 5. Dustin

  Geinig stukje hoor Moppie! De club, kroeg of festival is volgens mij ook wel een beetje afgezaagde ontmoetingsplek. Bedenk ook eens dat de sportschool, metro, supermarkt of winkels ook fantastische plekken zijn. Levert sowieso mooie verhalen/ervaringen op. 😉

 6. Suzy

  Vrij slap ‘artikel’

 7. marije

  Liefde voor jou!!! Knap dat je zo eerlijk bent.

 8. Marloes | Budgetproof.nl

  Ik reageer nooit, maar na al deze hatelijke reacties wilde ik toch even wat vrolijkheid achterlaten, want na een heavy dag op werk moest ik namelijk wel erg lachen om je stukje! Heerlijk toch, ik kan het me érg goed voorstellen en vind het dan ook lekker dat je er zo over schrijft. Ik hoop dat papa nog geen dates voor je regelt ;)?

 9. Joost

  katten, dikke afknapper voor mannen.
  Overigens tijdens het stappen iemand ontmoeten voor de serieus werkt niet. je zoent/neukt te snel en dan is de spanning er al af. Andere plek

 10. tj

  Hey allemaal,
  Jullie weten het antwoord al lang.. niks geen stress.. net als andere ‘Moppies’ weet je wat je eigenlijk zou moeten doen, maar blijf je..

  Echte Amsterdammers, heerlijke mensen. Goudeerlijk, humor, eenvoudig maar slim. Hoe denken zij er nu over, 20 – 30 jaar nadat de grote uittocht was voltooid?

  De grijze stad is vol van uit de klei getrokken boeren die het statuut A’dam LEVEN.. In de stad waar feesten nooit helemaal doortrekken zoals op zoveel andere plekken in de wereld.. Großmaul.. Hund weg! Hou je verhaal omhoog in thee en koffiebars en trek die nieuwe tong naar binnen, mss staat dat bootje nog droog straks.. Geniet van het weekend! 🙂

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top