OURGROUND
1 Comment

Dum Dum Palace: Je bent waanzinnig.

dum-dum-palace-2

Drie weken geleden opende Dum Dum Palace haar deuren op de Zeedijk. Dum Dum Palace is een Aziatisch restaurant voor shared dining, en het eerste restaurant van ‘Hot Mama Hot’ en ‘Mooie Jongens.’ Dat belooft veel goeds. Normaal als ik ga eten op de Zeedijk, is het altijd bij ‘Bird’, dus ik heb zin in iets nieuws.

De Gouden Coq.

In de middag hadden we geprobeerd te reserveren maar ze zaten al vol. We konden wel binnenlopen zeiden ze. Ik loop met m’n vriend door de gezellige menigte op de Zeedijk en we stoppen bij twee kleine ramen waar “Dum Dum” op staat. We lopen naar binnen en het is veel groter dan we hadden verwacht. We worden meteen warm ontvangen en het meisje vertelt ons dat we kunnen plaatsnemen in de “Gouden Coq” achterin. Ik zie een gang met erboven een bordje met ‘CREW’ erop geschreven. Wat ongemakkelijk trek ik enkele deuren open maar bij navraag blijkt de ingang toch bij het bordje ‘CREW’ te zijn. Leuk grapje.

Via een geinig smal gangetje komen we uit in een knusse ruimte met donkergroene leren banken tegen de bakstenen muren, met losse tafeltjes. Aan de rechterkant zijn aan ‘n grote tafel 15 man gezellig aan het tafelen. Ze krijgen om de paar minuten allemaal bordjes met lekkers en het Pandabier vloeit rijkelijk. (Ja, je drinkt hier dus Pandabier.) Wij nemen plaats aan het barretje, het meisje van de bediening vertelt ons dat het bierfust wordt vervangen. Ik vind het altijd fijn als mensen je van tevoren over zoiets inlichten. We bestellen 2 Whiskey Sour. Een barman komt de drankjes brengen en we zijn nog geen 5 minuten binnen en we zijn al door 4 verschillende mensen geholpen. Gewoon goed.

 

Publiek.

We willen net aan ons tweede drankje beginnen als we worden opgehaald. We mogen gaan zitten aan de grote houten bar voorin. Ik kijk om me heen en zie koperen draad aan het plafond hangen met hangplanten, lampen en van die ouderwetse ventilatoren. Ik zie grote tafels met groepen mensen, maar ook tafels met stelletjes. Er zijn tafels aan de bar maar ook tafels aan de keuken. Er zijn hoge tafels en ook lage tafels. Er zijn knappe mensen en ik wil zeggen “er zijn ook lelijke mensen” maar dat is niet waar. Eigenlijk zie ik alleen maar gezellige mensen en is iedereen tussen de 25/35 jaar. De tent is vol, rumoerig en iedereen is vrolijk. 

Klein detail: de kaart bestaat dus niet uit voor- en hoofdgerechten, maar er staat kleine en grote gerechten. De bediening raadt aan om 1 klein en 1 groot gerecht per persoon te bestellen, of 3 kleine gerechten per persoon.
Op aanraden bestellen we de ‘Mouthwater Chicken’, ‘Pork Dumblings’, ‘Ceviche’ en ‘Patatje Rendang’. Bij laatstgenoemde komt huisgemaakte sambal en hebben we al veel gehoord. Al snel staan er allemaal verschillende, cool opgemaakte, gekleurde bordjes voor ons. Mijn vriend is een chef en het is dus vreselijk om met iemand uit eten te gaan die altijd proeft of iets huisgemaakt is (en vaak denkt dat hij het beter kan). Maar hij is dus he-le-maal in zijn sas en staat erop dat ik alles proef. Geloof me, dit gebeurt echt niet vaak! Naast ons zitten trouwens twee stoere mannen, ze vertellen “Hoeeee mooi” de zwarte risotto met schelpjes zijn op hun turquoise bord en ze maken er enthousiast foto’s van. Ik wou dat ik ook foto’s had gemaakt voor jullie, maar mijn telefoon was leeg.

 

Prijs/kwaliteit.

Na heerlijk te hebben gegeten vragen we de rekening. Zelfs met onze cocktails zijn we maar een paar tientjes kwijt. Superscherpe prijs/kwaliteit. Bij de rekening komen gelukskoekjes, op de mijne staat: “Make the most of today.” Nou geloof mij, dat is gelukt. Alles was top en we hebben zin in de avond, enthousiast gaan we naar een cocktailbar om de hoek. Waar de sfeer ineens best wel duf lijkt. Mijn vriend kijkt me aan. “Het lijkt hier wel een maandag vergeleken met de sfeer van Dum Dum Palace..” Ik weet nu al waar hij volgende keer wil gaan eten.

 

Zeedijk 37

dum-dum-palace

About the author:
Has 44 Articles

1 COMMENT
  1. Anoniempje

    Typisch de ouwe chef

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top