OURGROUND
No Comments

Een bakkie met leading festival lady Kunna Haan

foto-30Kunna Haan (28) is het type It Girl met ook nog eens een goed stel creatieve brains. Jong, mooi en werkzaam als Marketing, PR en Art director bij de leading festivals van dit moment. Zo is zij de ‘creatieve baas’ van Amsterdam Open Air, Buiten Westen, Valhalla Festival en KANTOR. Ohja, ze was ook nog samen met haar partner in crime Pauline de eerste die de photobooth had bedacht met hun bedrijf World of Paardenkracht. Tijd voor een bakkie dacht ik zo.

Kunna Haan, een naam die ik vaak terug zie in de Amsterdamse media. Hoe ben jij hier terecht gekomen?
Ik ben geboren in Zeist en opgegroeid bij Woudenberg. Waar? Ja, een gehucht bij Zeist in de buurt. Mijn eerste studie ben ik in Utrecht gaan doen, ik was pas 16 jaar. Gelijk naar Amsterdam dat durfde mijn ouders niet aan, haha! Ik was tijdens die studie altijd al in Amsterdam, ik ging daar uit en ben er mijn stages gaan lopen. Na het afronden van de HBO ben ik hier gaan wonen en mijn tweede studie op de UVA gaan doen.

10382102_795061620513695_853239196162315147_oIn zo’n 8 jaar tijd heb jij je vervolgens ontpopt tot een van de meest invloedrijke festival creatieven van Nederland. Ieder festival van jouw hand lijkt succesvol. Hoe doe je dat?
Ja, we hebben misschien geluk ofzo? Het is ongelofelijk en ben er ook heel erg dankbaar voor. Amsterdam Open Air, Valhalla en Buiten Westen zijn gewoon ieder jaar – tot nu toe – dik uitverkocht geweest. Even afkloppen dit wel trouwens haha. Ik werk er alleen wel ook heel hard voor moet ik zeggen, ik ben er 24/7 mee bezig. Om de juiste uitstraling te bedenken en het publiek te blijven prikkelen. Iets waar ik heel erg in geloof en wat ons zeker heel erg helpt, is de kracht van samenwerken. We dragen het concept met alle verschillende hostingpartijen, die allemaal weer hun eigen publiek trekken. Uitverkocht betekent overigens niet altijd dat het een goed feest is, er zijn heel veel goede feesten die niet uitverkopen. Het is voor ons wel een luxe, ja.

Waar haal je jouw inspiratie vandaan om het publiek te blijven prikkelen? Ga je heel veel uit, en waar dan?
Daar heb ik laatst over nagedacht, ik ga eigenlijk niet zo veel meer uit. Althans niet naar clubs in Amsterdam. Ik houd echt van entertainment en wil dan ook geëntertaind worden op andere manier. Mijn focus is verschoven naar andere culturele dingen, zoals bijvoorbeeld het Amsterdam Art Weekend, IDFA, Museumnacht en concerten. Op feesten heb ik toch altijd het gevoel dat ik aan het werk ben. Ik reis veel en daar ga ik uit. Elk weekend dat ik vrij ben, probeer ik zoveel mogelijk naar bijvoorbeeld Parijs of London te gaan om daar echt op stap te gaan. Daar, maar ook op grote internationale festivals, doe ik mijn inspiratie op. Al mijn reizen zijn gekoppeld aan een festival. Coachella, AfrikaBurn, Tomorrowland, Burning Man, Rocking The Daisies; heb deze festivals afgelopen jaren allemaal kunnen bezoeken. Na Valhalla vertrek ik naar Mexico voor The BPM Festival en daarna vlieg ik weer door naar Zuid-Afrika.

Dat klinkt als een droombaan! Zou een Burning Man achtig concept mogelijk zijn in onze mooie hoofdstad?
Ik heb daar vaak over nagedacht, maar het is heel lastig. De basis is heel anders, het is door de strikte regelgeving van de gemeente bijna niet mogelijk een festival op te zetten. Ook de gifting economy zie ik hier op de Nederlandse festival niet helemaal werken. Op Burning Man geven mensen spullen aan elkaar of zijn gewoon heel erg lief voor elkaar, zonder daar iets voor terug te hoeven. Daarnaast maakt de geweldige natuur bij zowel AfrikaBurn als Burning Man al een groot deel van de magie, hier weet je nooit of het echt lekker weer wordt.

Dat is helemaal waar. Dan toch maar sparen voor dat ticket! Wat heb jij zelf als persoon nog als ambitie na het succes van al jouw festivals?10626371_10152653891687674_8148529697076664932_o
Dat zijn meerdere dingen, maar ik wil in ieder geval KANTOR groot maken en uitrollen als een soort van Parade. Met het concept allemaal leegstaande panden in verschillende steden afgaan en daar een geweldige mix neerzetten van cultuur en uitgaan.  Ik zou ook heel graag festivals in het buitenland willen opzetten en daar creatieve invulling van doen, het liefst zo snel mogelijk, graag. En ik wil ook nog een wereldreis maken. 

Aan ambitie ontbreekt het Kunna in ieder geval niet. De invulling van jullie feesten zijn altijd zo heerlijk creatief. Net als bij de photobooths. Jij weet vast als geen ander waar je de beste snuisterijen in Amsterdam kunt halen.
Jazeker, ik ben groot fan van Jan de Kleinvakman. Daar halen wij zoveel spullen, echt een topper. Daarbij natuurlijk alle markten: vooral die op het Waterlooplein, de IJhallen en de Noordermarkt. We huren ook veel, onder andere bij Alternatief kostuum. We halen ook heel veel attributen bij feestbeest.nl, een online feestartikelenwinkel. Ja, ik ben inmiddels ook expert in confetti & ballonnen enzo, haha!

Als laatst: waarom zouden de lezers naar Valhalla moeten komen?
We hebben ECHT een te gekke openingsshow rondom het thema Cirque Animale bedacht. Dit wil je niet missen! Ik kan niet zeggen wat het is, maar zorg dat je voor half 12 binnen bent. Dit wordt mijn eerste grote show waar ik de regisseur van ben, ik vind het zo spannend! Daarnaast is het thema zo tof uitgewerkt, denk aan podia met een enorm grote tijgerkop waarvan zijn bek open staat en cirkels die in de fik staan. Zorg maar gewoon dat je er bij bent! 

Wij van OURGROUND zijn erbij! Bedankt Kunna voor dit inspirerende gesprek!

Wat: een bakkie met leading festival lady Kunna Haan
Waar: Bosco, Eerste Constantijn Huygensstraat 9
Waarom: omdat deze dame heel veel mooie en inspirerende verhalen heeft
Website: worldofpaardenkracht.nl, kantorweekend.com, valhallafestival.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top