OURGROUND
No Comments

EEN BAKKIE MET ROGIER “DE REIGER” VAN APPELSAP

unnamedAppelsap – één van onze favo stadsfestivals – maakt zich op voor alweer de vijftiende editie. Eens een bescheiden block jam, nu een grensverleggend cross-over festival met ‘fresh music’ en straatcultuur als kernpunten. Maar wie is het gezicht achter dit succesnummer? Wij deden een bakkie met Rogier “de Reiger”. Een non-regulier bakkie met, want modest als Rogier is, zat hij in de bus – op de terugweg vanaf een etentje in zijn ouderlijke huis. En route van Purmerend naar Amsterdam Centraal hingen we aan de telefoon (af en toe onderbroken door een ov-chipkaart-uitcheck-moment) om te praten over zijn meest geliefde spots in onze stad.

Je verliet op jonge leeftijd Purmerend om de ‘wijde wereld in te trekken’ en belandde in Amsterdam, waar de hiphopcultuur destijds rijkelijk groeide. Wat heeft je hier gehouden?
Er is geen beter gevoel dan in de zomer over de grachten of door de kleine straatjes van de Jordaan fietsen; de vrijheid, de chillheid van de mensen – er hangt zo’n relaxte vibe. Ik heb nog nooit op een andere plek ter wereld iets beters meegemaakt.   

Je woont in de Dapperbuurt. Waar loop jij dagelijks met je boodschappenkarretje rond?
Ik doe mijn boodschappen voornamelijk bij de EKO Plaza en Marqt-met-een-q. Supermarkten die plofkip en salami voor stuntprijzen verkopen wil ik zoveel mogelijk boycotten.

Ah, een bewuste eter. Ben je ook een liefhebber van buurtwinkels?
Ja, ook in het weekend gun ik mezelf kwaliteitsvoedsel. Ik ga regelmatig naar Erik’s Delicatessen op het Beukenplein; hij verkoopt bijzondere wijnen, goed brood en de lekkerste kazen. Die Buratta daar is superlekker. Van buffels uit Groningen nota bene.

Wat zijn jouw go-to plekken in het stadsdeel, voor een ontbijtje, lunch of diner?
Ik zit vaak bij Bukowski aan het Oosterpark, uitgebreid brunchen doe ik bij Drover’s Dog en Smokin’ Barrels (burgers en kreeft) vind ik een toffe plek om ’s avonds te eten.

Zit in Oost nog een hidden gem, waar wij van af moeten weten?
Op het Dapperplein zit Kervan, een authentiek Turks restaurant. Totaal niet hip, maar wel een toptent met superlekker en vers eten. Waarschijnlijk wel met plofkip – haha – maar dat zie ik af en toe door de vingers.

En los van Oost – waar eet je nou echt het liefst met vrienden?
Dat zijn denk ik toch wel de Seafood Bar, Cradam of een goed Italiaans restaurant – zoals Toscanini.

En op een date?
(Denkt lang na…) Ook daarvoor is de Seafood Bar wel een goede plek. Ja, tenzij de dame in kwestie geen vis eet… Nee, dat is inderdaad kut dan. Maar dan hoef ik ook niet op date met dat meisje. 😉

Waar zien we jouw op vrijdagavond een biertje wegtikken?
Dat zijn meestal plekken als Café de Tuin of Het Wolfje. Ik houd niet altijd van chique; doe mij maar een nuchter Amsterdams café. De Tweede Tuindwarsstraat in de Jordaan vind ik een topstraat om te zitten, vooral in de zomer.

Komt daar ook dansen bij kijken?
Ik ben niet zo’n danser. Ik praat het liefst – haha – net als op festivals. Of ik zing mee. Als ik naar een club ga, dan zijn dat de Paradiso, Chicago Social en Bitterzoet en dan beland ik daar meestal spontaan. Maar dat hoeft niet per sé hiphop te zijn. Voor Appelsap check ik al zoveel hiphopdingen, ik ga zelf eigenlijk liever naar iets als Dekmantel. En voor veel dingen ben ik een generatie te oud. Die begrijp ik niet meer, haha. Ik denk dat daar in Amsterdam nog een goed gat te vullen is. Geen ‘kinderfeest’ of chique champagnebedoeling; maar een kwaliteitsclub met goed geluid. Een beetje housy, maar ook met goede hiphop, een soort New York style club.

En een chillmomentje inbouwen, waar doe je dat?
Het Oosterpark vind ik heel relaxed. Én, in de lobby en aan de bar van het Conservatorium Hotel kan je heel hard chillen. Maar meestal ga ik dan weg uit Amsterdam, om te zwemmen in Durgerdam bijvoorbeeld.

Waar scoor jij je outfits?
Ik winkel heel weinig. Maar als ik shop, dan is dat bij 290 Square Meters, Patta of Ben-G. Die winkels worden gerund door vrienden van me en ze hebben mooie kwaliteitsspullen.

Bucketlist material?
Het nieuwe Rijks bezoeken en eten in het Okura. Daar ben ik beiden nog niet geweest, heel gênant.

En waar in Amsterdam wil je niet dood gevonden worden?
Madame Tussaud. Dan word je sowieso weken later pas gevonden haha. Ik vind dat echt vreselijk en snap totaal niet dat mensen daar in de rij gaan staan om pak ‘m beet 25 euro te betalen om naar POPPEN te kijken.

Waar mag meer en minder van zijn in de stad?
Minder toeristen en méér pinautomaten rondom Centraal Station. O, en meer salad bars en gezonde afhaal. Ik wil niet altijd hoeven omfietsen naar SLA. (Parool: wie zegt dat alleen vrouwen van salad bars houden?) 

En om deze vraag kunnen we natuurlijk niet heen; lievelingsfestival?
Als Appelsap niet m’n favoriete festival was, dan zou ik iets verkeerd doen. Dit jaar bestaan we 15 jaar en dat wordt een mega celebration. We hebben de allertofste line-up so far, met artiesten van vroeger én nu. Het legendarische rapduo Mobb Deep doet zijn album Tha Infamous integraal, maar ook opkomende acts van eigen bodem, zoals SMIB en Jarreau Vandal. Het wordt één grote party en ik heb er enorm veel zin in.      

Appelsap voltrekt zich op 8 augustus aanstaande in de groene oase van het Flevopark. Met niet alleen de crème de la crème aan Nederlandse en internationale artiesten uit de hiphop-, soul- en basshoek, maar ook belachelijk lekker eten, een mengelmoes aan de allerleukste mensen uit de stad en omstreken en een altijd laid-back sfeer. Tickets zijn nog te koop, get them here while they last!

.

162708-APPELSAP-COVER-735628-large-1428928812   172549-Appelsap-LineUp-June-Final-f8cf50-original-1435831830

 

About the author:
Has 37 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top