OURGROUND
No Comments

Een week zonder keuken in Amsterdam West

Een maand geleden ben ik verhuisd. Dág Pijp, waar ik jarenlang gezwaaid heb naar de leuke jongens van Gambrinus en mijn kaas en groenten kocht op de Albert Cuyp, Hallo West! Na de grote verhuisdag (God wat hebben we toch veel zooi) komt de keuken pas een week later. Een goed excuus om alle eetgelegenheden in de buurt te gaan testen, want eten moet je toch.

1 Pazzi 
Na de verhuisdag eindigden we, compleet uitgehongerd, bij Pazzi: een pizzeria op de Clerqstraat. Bij binnenkomst krijgen we gelijk een gratis glas prosecco aangeboden, ze bestaan namelijk 1 jaar. Tóch leuk. Pazzi serveert geweldig lekkere pizza’s, simpel maar lekker Italiaans belegd en met een krokante dunne bodem. Mocht je niet van pizza houden moet je hier niet heen want ze hebben geen alternatief. Daarbij is de inrichting ook puik: klassiek en hip tegelijk. Afhalen is ook mogelijk, alleen betaal je dan wel zo’n 15 euro voor per pizza. Dan ga ik daar liever zitten om te genieten van de fijne ambiance.

Schermafbeelding 2015-11-09 om 21.48.22

2 Van ‘t Spit 
Kip, patat en appelmoes! Onze Tamara is er ook fan van. Van ‘t Spit is in ieder geval de buuf van Pazzi, met ook één specialiteit: Kip. Een hele (19,50 euro) of een halve (10 euro), met apart te bestellen salade, mais, koolsla en/of frietjes. De kip is verrukkelijk. Hoe grillen die dudes dat, zonder dat het gortdroog wordt? De bijgerechten zijn ook heerlijk. Same story als de buren: als je niet van kip houdt ga hier dan niet heen. Ook hier kun je afhalen; de kip smaakt dan even lekker maar voor dezelfde prijs ga ik dus liever in het gezellige restaurant zitten waar overigens alleen maar knappe heren werken.

Schermafbeelding 2015-11-10 om 17.36.06

3 Tropische markt Surima
Na jarenlang tegenover Perry’s gewoond te hebben (de beste Surinamer in town als je het mij vraagt) ben ik verwend, maar Surima komt dicht in de buurt. Het bestellen gaat niet altijd even snel maar het eten is heerlijk en de prijs is afhaal-proof. Voor minder dan 10 euro PP heb je een super maaltijd. De vegetarische kip roti is heerlijk, evenals de nasi.

IMG_4576

4 Think… Soup! 
Na drie dagen te veel eten had ik veel behoefte aan een licht soepje. Dus vol verwachting stapte ik Think Soup binnen, maar ongeveer alles wat ik wilde bestellen was uitverkocht. Er was nog een ondefinieerbare soep te krijgen, die ik maar heb besteld. An sich een lekkere smaak, alleen zaten er een soort van kleine leverballetjes in. Hoewel ik mezelf best een exotische eter vind ben ik (nog) geen fan.

IMG_4577

5 Steve’s Stove
Teleurgesteld door de soep ontdekte ik naast Think Soup, Steve’s Stove. Een concept dat ook in Oost en Zuid te vinden is. De winkel doet een beetje ‘standaard hip’ aan, er is heel bewust voor het interieur gekozen maar het mist een beetje de ziel. De stoven zijn huisgemaakt, helemaal biologisch en slow-cooking verantwoord bereid door meneer Steve himself. En eerlijk: ze zijn overheerlijk. Ik heb genoten van de varkensschouder-stoof en mijn vriend van gestoofde kippendijen. Het is niet goedkoop, de prijzen liggen tussen de 9,50 en 16,45 maar dan heb je ook echt een goede maaltijd.

IMG_4578

6  Salad and the City 
Twee frisse ladies maken  in een rap tempo de lekkerste salades. Een stuk minder (excuse my language) quinoakutgehalte dan SLA, dat bevalt me wel. Ik denk ook niet dat alle salades allemaal even skinny zijn. Maar F*ck it, een kleine salade heb je al vanaf 6,50, een grote vanaf 10 euros. Mijn favoriet is de avocadosalade met oude kaaskoekjes.

IMG_4581

En voor op vrijdagavond is de Corner Inn, op de hoek van de Kinkerstraat en de Bilderdijkstraat, ook een hele goede stop onderweg naar huis voor een frietje speciaal. Met op de achtergrond muziek van vogelgeluiden (?) en vier (!) schermen met in-house reclame voor alle menu’s kan je avond niet meer stuk.

 

Wat: eten in West
Waarom: omdat ik geen keuken had
Waar: Amsterdam West
Website: debesteplekjesinAmsterdamwest.nl

 

 

Tagged with: , , , ,
About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top