OURGROUND
No Comments

Equal Yoga

IMG_4065 IMG_4057 IMG_4064

In Oost zit sinds kort ‘Equal Yoga’. Een HOT yoga centrum. Bij hot yoga heb ik mijn twijfels. Want in zo’n hete overvolle ruimte waar je je neus bijna in de punjani van je buurvrouw stopt; dat kan toch niet goed zijn?

Sinds een half jaar bevalt yoga mij uitstekend en daarom wil ik deze vorm van yoga ook gaan proberen. Ik vind het spannend (hoor de wildste verhalen over bikram yoga; dat ze heel streng in de yogaleer zijn) en ook: houd ik het vol? Wat als ik nou van mijn stokje ga? Wat als de zweetdruppels van mijn behaarde buurman op mij spatteren? Ben al een beetje mensenvies, laat staan zo hutje mutje in een volle ruimte.

Maar eenmaal binnen bij Equal Yoga glijden mijn angsten als een yogamatje van me af. Aardig meisje bij de balie en wat is het pand (een voormalig Wibra filiaal) mooi verbouwd.

Wanneer ik de ruimte betreed vind ik de warmte eigenlijk wel lekker. Alsof er een warme zachte deken van 36 graden over je heen glijdt. Maar schrik ik van de spiegel. Moet ik naar mezelf staren als ik de poses beoefen?

De les is fijn. De yogajuf is verre van streng, maar juist heel zacht en vriendelijk. Gewoon een fijn mens die goed kijkt of ze je kan helpen. Ik merk dat ik de spiegelwand juist aangenaam vindt. Ik zie namelijk voor het eerst dat ik de warrior two best krachtig beheers, maar ook dat ik bij mountain pose nog wel wat rechter kan staan. Het lijkt doordat ik naar mezelf kan kijken dat ik me meer kan focussen.  De hitte is pittig (het zweet stroomt uit mijn lichaam) en regelmatig pauzeer ik om een slokje water te nemen.

IMG_4066Aan het einde van de les zijn mijn kleding en handdoekje door en doornat. Zoals altijd na het beoefenen van yoga voel ik me rustig en helder in mijn hoofd. Met nu als grote voordeel dat ik mijn lijf voelt alsof ik lekker heb gesport. De rest van de dag voel ik me ook topfit. En nee, de enge verhalen van hutje mutje met z’n allen op dezelfde yogamat vallenl reuze mee. Genoeg ruimte voor iedereen en je maakt je helemaal niet druk om je buurman of vrouw. Een uur focussen op jezelf is namelijk in je drukke leven best lekker. Ik ben om.

 

Wat: Equal Yoga
Waar: Lineausstraat 30
Website:equalyoga.com

 

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top