OURGROUND
No Comments

Eten bij (en als) Wilde Zwijnen

24567_346390830317_915563_n

Als zelfs Joel Broekaert superenthousiast is over een restaurant, dan zijn de verwachtingen hoog. Als ik er dan ook nog even voor moet fietsen met windkracht 10 zijn ze nog hoger. Op de website staat: ‘Onze gerechten zijn met name door de Hollandse keuken geïnspireerde gerechten’. Ook daar ben ik heel benieuwd naar: het imago van de Hollandse keuken is in mijn ogen niet enorm sexy. Maar GOD wat ben ik blij dat ik ben gaan eten bij Wilde Zwijnen! De ambiance, de service, het eten en de wijnen: een feestje van genot voor de Bourgondiërs onder ons.

Bij binnenkIMG_3412omst worden we beleefd (maar niet stijf) ontvangen door een hele gezellige gastheer. Twee andere stelletjes werden vriendelijk de deur gewezen; “Sorry we zitten vol voor vanavond”. Jeetje, we hebben nog mazzel ook. Gelukkig houden de vriendinnen met wie ik op pad ben ook van eten: we bestellen alledrie het 4-gangenmenu van de chef. Bij het zien van een grote kaart krijg ik altijd ter plekke keuzestress; gelukkig kun je kiezen voor het beste van het huis voor een prima prijs (36,50 voor vier gangen).

Het begint met een heerlijke fles frisse witte wijn. De eerste gang is een prachtig stukje kabeljauw met IMG_3402pompoen en waterkers. De tweede gang is een heerlijke aspergesoep met een stukje – jawel – wild zwijn erin. Geen idee of ik dit eerder gegeten heb, maar wat smaakt het lekker! Inmiddels zijn we overgestapt naar de tweede fles wijn, een rode dit keer. Als hoofdgerecht krijgen we een Hollandse biefstuk. Heerlijk, die maak ik thuis niet vaak. Hoe meer hij raw is, hoe beter ik hem vind.  Save the best for last: als toetje krijgen we een chocolademousse met wortelijs en gerookt (ja echt) chocoladeijs. Afgezien van de wortel – ik ben niet zo’n konijn – geloof ik dat ik even in de hemel was.

Dus JA, stap een keer op de fiets naar dit geweldige restaurant! En zet je superfood of detox week even aan de kant: gij zult eten!

P.S. de nieuwe bar (niet gelegen in het restaurant) schijnt ook geweldig te zijn!

 

Wat: eten bij Wilde Zwijnen
Waar: Javaplein 23 hs
Waarom: fantastisch eten voor een hele goede prijs
Website: wildezwijnen.com

 

 

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top