OURGROUND
1 Comment

Exotica Dierenwinkel

Een dierenvriend ben ik niet. Na een vals konijn en tientallen verwaarloosde goudvissen waren mijn ouders er dan ook zo klaar mee, dat er nooit meer een dier in huis kwam. Voor de zoveelste keer tranen met tuiten huilen omdat Blubje niet meer leefde, terwijl dat arme beest nooit schoon water kreeg. Hoewel ik nog wel eens kon zeuren om een schattig klein hondje, katje of cavia hielden mijn ouders voet bij stuk. Door deze bijna dierloze opvoeding ben ik ook altijd wat ongemakkelijk met dieren. Een hond een trouwe lobbes? Ik vind het maar kwijlende stinkerds. Baasjes die roepen “Nee hij bijt echt nooit!” vertrouw ik sowieso niet. Op een of andere manier gaan die groot uitgevallen honden ook altijd precies in je kruis ruiken. Katten zijn misschien snoezig als ze net geboren zijn. Maar vanaf het moment dat ze nageltjes hebben ben ik er als de dood voor. Je hoeft maar één teen verkeerd te bewegen en het beest springt er als een onbeheerste tijger bovenop. Om over de beharing maar te zwijgen.

Wat ik echter wel spannend vind, zijn exotische dieren. Zo belandde ik laatst onverwacht in dierenwinkel Exotica op de Van Woustraat. Voor een productie waren we namelijk op zoek naar een gifgroene kikker (!). Die vonden we, en dat niet alleen. Wat een geweldige winkel! Zelfs ík heb ongeveer anderhalf uur doorgebracht op deze 60m2. Ik keek mijn ogen uit, onder andere bij de vampierkrabben, flappentakken, de kousenbandslang, vliegende gecko’s, de Mexicaanse roodknievogelspin en Japanse meeuwtjes. Eerlijk is eerlijk, bij de doosjes met slangenvoer (lees: sprinkhanen, larven en muizen) had ik kippenvel en rillingen, yak! Maar overall was ik zwaar onder de indruk van deze bonte verzameling met veel magische kleuren.

Dus voor alle mensen die op zoek zijn naar een origineler huisdier dan een random kat, ga naar deze winkel! Of voor dieren-nerds zoals ik die eens een exotische dierenervaring willen opdoen natuurlijk.

Wat: dierenwinkel Exotica
Waar: van Woustraat 22, de Pijp
Waarom: een vliegende gecko is indrukwekkender dan een hond
Website: dierenhandelexotica.nl

About the author:
Has 114 Articles

1 COMMENT
  1. Laura

    leuk je artikel
    1 belangrijke kanttekening. Exotica is een van de meest dieronvriendelijke dierenwinkels die dit land kent. Dus als je overweegt, ajb ergens anders kopen.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top