OURGROUND
No Comments

Eye Filmmuseum

EYE1

Geen zin in de traditionele kerstviering (lees: veel familie, na een tijdje veel dronken familie en te veel eten)? Je kunt ook in onze mooie hoofdstad blijven en je dag cultureel besteden, bijvoorbeeld bij EYE. Dat imposante gebouw achter centraal aan het overkant van het IJ. Eye is tijdens Kerst gewoon open. En voor de echte anti-feestdagenrella’s onder ons: zelfs op nieuwjaarsdag kun je er vanaf 10:00 terecht.

Eye heeft naast een futuristische vormgeving ook een heerlijk groot terras (voor in de zomer dan) en een goed restaurant met een geweldig uitzicht over het IJ. Niet vergeten, soms kom ik niet verder dan de bar, is het Eye ook een filmmuseum en een bioscoop. Dus voor- of na je borrel kun je niet alleen genieten van filmhuisfilms EYE2maar ook van echte filmklassiekers. Zelfs zwart-wit films zijn hier nog te bekijken, hoe leuk!

Ook als je niet naar de film gaat is het Eye een bezoek waard. De bar en het restaurants zijn van de jongens van Dauphine en Café Amsterdam dus wat de keuken betreft zit het wel snor. In het restaurant is een imposante trap naar boven waar je gerust op kunt gaan zitten met je wijntje om te genieten van het geweldige uitzicht.

Leuk: op dit moment is de tentoonstelling Jean Desmets droomfabriek. De avontuurlijke jaren van de film (1907-1915) in Eye. Dit is een hulde aan (jawel) Jean Desmet. Deze filmondernemer bracht dromen, verhalen en beelden van exotische werelden, naar een miljoenenpubliek en nu zijn zijn pareltjes op grote schermen tijdens de tentoonstelling te bewonderen. Zijn collectie is zelfs bijgeschreven in UNESCO’s Memory of the World Register. Bij de tentoonstelling worden er verschillende lezingen, Cinema Concerten en filmvertoningen georganiseerd.

 

EYE3

Wat: een bezoekje aan Eye filmmuseum
Waar: IJpromenade 1, Amsterdam Noord
Waarom: Film, museum, wijn, eten én een museumshop. Need we say more?
Website: eyefilm.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top