OURGROUND
No Comments

De Fabeltjeskrant van Super Social

Screen Shot 2016-03-24 at 10.13.41 Screen Shot 2016-03-24 at 10.21.20Elke dinsdag is het weer zo ver. Met zwetende handjes zit ik achter mijn laptop als ik een melding krijg van Facebook: je bent getagd in een foto. Donderdag was het weer raak. Ik stond volledig aan in mijn buurthuis De Soos. Hoe hard ik soms mijn best doe om iets anders te doen, elke week beland ik er toch weer voor het feest Super Social. Resultaat is altijd een sloot aan genante foto’s die ik als een boer met kiespijn weglach onder het mom van “Ik leef tenminste lekker, haal alles uit het leven en ben geen muurbloem”. Ik ken de Social Club als mijn broekzak, maar dat is niet voor elke Amsterdammer de realiteit. Check hier de fabeltjes die ik heb gehoord over de Social Club.

Vriendin X is een beetje blijven hangen in haar studententijd. Als ik haar weer zie neem ik voor de zekerheid mijn corpswoordenboek mee. De afstandsbediening is de AB, Geru is de woonkamer,  HO is huisoudste en zo is er nog veel meer van dit soort ongein. Ik ben er inmiddels aan gewend, maar zij lijkt nogal eens te vergeten dat ik toch echt een ‘knor’ (Kent-Niet-Onze-Regels) ben. Toen ik haar vroeg of ze naar de Soos kwam stond ze dus voor de deur van de Sociëteit van haar studentenvereniging. Voor de goede orde: De Soos is de Chicago Social Club, te vinden op het Leidseplein nummer 12.

Vriend Y zat ooit naar een deur te staren waarvan hij dacht dat deze naar het damestoilet ging. Hij zat naar de deur te loeren als een hongerige wolf die zijn prooi in de gaten houdt. Eén voor één zag hij chicks door de deur gaan en soms duurde het meer dan een uur voor ze er uit kwamen. Lichtelijk verbaasd vroeg de vriend me wat al die chickies op de WC aan het doen waren. Was het snuiven? Was het scharen? Is dat dan de andere kant van een glory hol? Maar nee, niks van dit alles. Het is simpelweg de bovenzaal van de bar, de tweede zaal en eigenlijk de place-to-be in de Social Club. Er zijn twee manieren om bij deze zaal te komen (1) je neemt de trap naar boven vanaf de bar direct aan het Leidse of (2) je loopt in de grote zaal naar boven en neemt de deur naast de bar naar de tweede zaal. Die deur geeft toegang tot de rokersruimte en de tweede zaal. Dus mensen nu weten jullie ook hoe jullie naar de tweede zaal van de Soos kunnen komen.

godenzonen nosyki ramon riveEn wat wil het lot? Wij van OURGROUND staan daar vanavond tijdens Super Social de zaal te hosten. Samen met een line-up waar zelfs mijn omaatje nog voor uit het bejaardentehuis zou komen rijden met haar rollator. Want we hebben: de doorgewinterde RnB koningen ‘de Godenzonen‘, de prachtige modellenchicks met hun ass-shaking bubbling beats van ‘Nosyki‘, de zwoelste en heetste deephouse mixen van ‘Ramon Rive‘ en natuurlijk zal ik zelf ook draaien. Zijn jullie er allemaal bij?! Gezellig!

Wat: avondje lekker doorhalen met OURGROUND achter de draaitafels
Waar: Social Club, Leidscheplein nummer 12
Waarom: retorische vraag!
Website: https://www.facebook.com/events/1576961552596025/

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top