OURGROUND
No Comments

Fabulous shoppen bij Phabbs

Het is tijd voor een lofzang, die eigenlijk al véul eerder had moeten plaatsvinden: Phabbs Fashion in de Bilderdijkstraat. Ja, daar moet je zijn. Deze blog zal gaan over jurken, schoenen en allerlei accessoires maar vooral over dé winkel waar je moet zijn om je zucht naar deze items te bevredigen. Mannen, laat je niet afschrikken: Deze informatie is ook voor jullie soort uitermate geschikt wanneer je op zoek bent naar een leuk cadeau voor je vrouw. Gegarandeerd punten scoren.

Wanneer ik met vriendinnen afspreek om koffie te drinken of een andere stadse hobby uit te voeren in de Bilderdijkbuurt dan is de ontmoetingsplek standaard kledingzaak Phabbs. Er valt altijd wel wat te snuffelen en dat gesnuffel leidt vrij standaard tot een economische transactie. Dit is de enige plek waar ik altijd koop zonder bankroet-angst of schuldgevoel. Sterker nog, ik voel me altijd een dief van mijn eigen portemonnee als ik hier kledingstukken of schoenen laat liggen die ik heel graag wil hebben. Alle normaal zo luide stemmetjes in mijn hoofd (‘Je hebt geen geld /toch al vijftien jurkjes/ die laarzen niet nodig’ etc.) hoor ik hier gek genoeg niet.

Tassen, schoenen, kleding, prachtige sieraden. Goeie spijkerbroeken! Altijd een crime om te vinden, hier te koop dus. Bijzonder is ook dat nieuw en tweedehands door elkaar hangt. Ik kwam daar zelf pas na een jaar achter, wat natuurlijk aan mijn zicht kan liggen maar waarschijnlijk toch aan de goede kwaliteit toe te wijzen is. Mocht je nou doorschieten in je ik-wil-alles-hebben-modus dan is dat ook geen ramp want de prijzen zijn meer dan redelijk.

Dat ik graag bij Phabbs kom heeft zeker ook te maken met de eigenaresse en de andere dames die in deze winkel werken. Zodra je binnen stapt voelt het meteen gezellig. Het is er knus en eigenaresse Gerdie is altijd lief en aardig. Oh én ik krijg altijd complimenten wanneer ik kleding draag die bij Phabbs vandaan komt. Altijd, zonder uitzondering.

Nog een reden om zeker nooit te vertrekken zonder iets te kopen: het klapstuk is toch wel de spreuk die je na aankoop uit een grote vaas mag vissen. Altijd fijn om wat wijsheid mee te nemen nadat je weer eens meer geld hebt uitgeven dan je vooraf had bedacht. Handig voor morgen.

PS. Phabbs organiseert ook speciale avonden waarop je met je vriendinnen kan private-shoppen. Mannenlezers die nog niet zijn afgehaakt: Dit is een heel goed voorbeeld van een verjaardagscadeau waarmee je indruk maakt.

Wat: Phabbs Fashion
Waar: Bilderdijkstraat 150, Oud-West
Waarom: alles is leuk (op eigen risico, dat wel)
Website: phabbs.nl

 

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top