OURGROUND
No Comments

Facebook: Rot op met je evenementen

event

Emilie en 31 andere Facebook vrienden gaan naar ‘Rollende Keukens’. Sophia heeft interesse in ‘Food Soul Festival 31 aug 2016’. Als ik door Facebook scroll zie ik alleen maar evenementen. Wat is er aan de hand? Waar zijn de facebookposts gebleven waar je om kan lachen? Die irritante trol van de basisschool met haar lelijke kind? Het levensverhaal “Ik heb net gedouched, zo broodje eten en daarna bdayborrel van Birgit”. De zoveelste selfie van de Beyonce-lookalike uit mijn tijdlijn, die zonder goede hoek meer lijkt op de kassière van de Jumbo. Of dat ene kleffe stel met een Engelse liefdesquote eronder. Ja, dat waren de posts waarvan iedereen weleens een screenshot maakte. Maar nu zie ik niets van dit alles. Het enige wat ik nog voorbij zie komen is: “die gaat naar dit feestje” en “die gaat dat doen”.

 Ik begin te twijfelen of mijn instellingen wel goed staan. Ik pak mijn telefoon erbij. Voor ik het weet zit ik op de vakantiefoto’s 2004 van de schoonouders van een barman met wie ik ooit gezoend heb. Top, waar was ik ook gebleven. Oh ja mijn instellingen, die staan helaas goed.
Als ik Facebook moet geloven ben ik dus de enige persoon van heel Amsterdam die op dit moment niet op een feestje is. Ik ben niet vies van een feestje maar krijg spontaan FOMO. Fear of Missing Out. M’n telefoon trilt, herinnering: Evenement Frits begint over 30 minuten. Volgens de aanwezigen staan m’n beste vriendinnen, semi-vriendinnen, 89 andere bekenden en nog 2K onbekenden een meter verderop in het vondelpark te borrelen.

 Ik bel en hoor dat ‘aanwezige’ vriendin 1 met haar vriend aan het eten is. En ‘aanwezige’ vriendin 2 op de bank ligt. Natuurlijk weet ik dat Facebook gebakken lucht is. Ik klik ook vaak genoeg op aanwezig uit aardigheid. Dat creëert voor de organisator online exposure want het is een feit: De mens is een kuddedier.
Niemand gaat graag in een leeg restaurant zitten. Toch zie ik evenementen als ‘Rollende Keukens’ ten onder gaan aan hun (online) succes. Een paar jaar geleden at ik er nog knus een taco in het gras. De laatste editie heb ik alleen een glimp kunnen opvangen van agenten, die allemaal mensen moesten wegsturen. Dat het wederom knus wordt is een feit, met 50K attending. Ik denk dat ik voortaan Facebook ga gebruiken om te kijken waar iedereen is. En dan juist naar dat festival ga met maar 23 aanwezigen.

Wat: Alleen nog maar evenementen   
Waar: Facebook
Waarom: Vraag ik me ook af

dislike

 

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top