OURGROUND
No Comments

Familiebezoek voor singles

Waarom verwacht vooral die burgerlijke familie uit de provincie dat jij zo snel mogelijk aan de man gaat? Type: leuk, rijk, perfecte baan, zorgzaam, grappig, knap en uiteraard intelligent. De werkelijkheid ligt meer ingewikkeld. Eind 20, een boel scharrels en soa’s achter de rug maar die voorbeeldige man is er nog niet. Zorgen dat er nog geen man is? Nee, niet echt, je bent happy en die leuke man komt heus wel. Je leven is gewoon leuk.

Maar dat zijn de  familiebezoekjes niet. Die burgerlijke nicht die op haar 25ste al haar 3de eruit poepte, die vieze aangetrouwde oom of je lieve opa ze willen namelijk allemaal maar één ding van jou weten: hoe is het met de liefde en heb je al een man weten te strikken?

Die ene vraag is blijkbaar voor al jouw familieleden reuze interessant. En waarom eigenlijk? Waarom vragen ze niet eerst hoe het met jou gaat, wat je aan het doen bent en wat je belangrijk vindt in het leven? Ten tijde van mijn single periode vond ik die vraag op een of andere manier vreselijk. Alsof je pas meeteelt, erbij hoort of succesvol bent in het leven, als je een wederhelft hebt gevonden. En al helemaal als je niet een happy single bent, maar eigenlijk wel zin hebt in een man in je leven.

Het enige wat troost kan bieden is de volgende gedachte. Als die tante (met kort pittig kapsel en drie kwart broek), die vieze aangetrouwde oom of die burgerlijke nicht dé vraag stelt weet dan dat zij heel zielig zijn. Heb medelijden met ze. Hun leven bestaat namelijk uit weekboodschappen bij de Jumbo, zaterdagavond chips op de bank, wandelclubje met de meiden, kinderen van sport halen, kinderen naar sport brengen, maandag om half negen op kantoor zijn, maandagavond om half vijf naar huis gaan, half zes eten, aardappelen, vlees en groente en Goede tijden slechte tijden kijken. En dit week in week uit, maand in maand uit, de rest van je leven.

Maak je geen zorgen. Die man komt wel. En tot die tijd heb jij een heel leuk leven.

Wat: familiebezoek
Waar: ergens in de provincie
Website: happy single

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top