OURGROUND
No Comments

Festina Lente in de winter

Mijn ideale zondag in standje wintertijd? Beetje lantefanteren in pyama, tegen de middag een klein ommetje sloffen door het park om vervolgens moe maar voldaan in een fijne kroeg neer te ploffen voor rode wijn, kaas en spelletjes! En dan bedoel ik niet een potje Angry Birds weggedoken in je I-phone. Nee, van die echte oubollige gezelschapsspellen waarmee je vroeger vele oersaaie kerstvakanties bent doorgekomen als het buiten regende. 

Waar in Amsterdam vind je nou nog een kroeg waar je niet raar wordt aangekeken door de rest van de stamgasten als je luidkeels het Pim-Pam-Pet antwoord door de zaak roept? Of waar je je vriendin (Mrs. Peakock) kunt verdenken van de moord op Dr. Black met een kandelaar in de keuken tijdens een ouderwets potje Cluedo? Festina is zo’n knus buurtkroegje met een reeks aan spelletjes in bruikleen. Ook kun je op je dooie gemak de krantje lezen onder een schemerlamp of een beetje wegdommelen met je ogen dicht in een oude leren fauteuil. Deze ongedwongen sfeer doet de naam van het cafe eer aan, welke ‘haast je langzaam’ betekent.  Neem dit letterlijk, want reserveren kan niet en het is er altijd druk dus je moet wel eens wachten op een tafeltje. Ook de service verloopt niet altijd vlekkeloos, maar de bediening is zo charmant en iedereen zo laid back dat je het wel uit je hoofd laat om je daar druk over te maken. Waarom zou je ook? Hakuna Matata. Op de menukaart staan kleine gerechten (Lentini’s), waardoor je voor een goede prijs meerdere Italiaanse hapjes kunt proeven. Ideaal voor besluitloze types zoals ik die altijd willen delen.

Sinds 1998 wordt bij Festina de Poëzieslag georganiseerd: een maandelijks terugkerende avond waarop beginnende dichters hun poëzie ten gehore kunnen brengen, waarna een jury en het publiek een winnaar aanwijzen. Veel bekende dichters zijn hier hun carrière begonnen en aan de bar is een dichtbundel te koop. Ook leuk: de virtuele wc-deur waar bezoekers gedichten kunnen achterlaten.

Niet alleen gezellig in de winter. In de lente kom ik zeker weer van de eerste zonnestralen genieten op het terras. Op het bankje naast het bronzen mannetje met uitzicht op het liefste bruggetje van Amsterdam. Daar, op die brug over de Looiersgracht, is vast heel wat afgezoend na afloop van een geslaagde date bij Festina..

Wat: Cafe Festina Lente
Waar: Looiersgracht 40-B, centrum
Waarom: een knusse huiskamer buiten de deur
Website: cafefestinalente.nl en Facebook

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top