OURGROUND
No Comments

Festival ontmaagding


Om maar direct met de deur in huis vallen. Ik ben geen notoire festivalganger zoals de meeste van jullie. Sterker nog, ik ben nog nooit op een festival geweest (de Parade en Rollende Keukens tel ik voor het gemak niet mee). Een unicum in Amsterdam. En daar ben ik blij om. Want wie pakt er niet regelmatig een festivalletje mee? Ik dus niet, ik houd niet van die hele hype die erom heen hangt. Ik word er doodmoe van. En niet omdat ik er zogenaamd niet over mee kan praten. Want ik word goed op de hoogte gehouden door alle vrienden die hier wel warm van worden.

Dat gaat ongeveer zo: op maandag hoor ik aan hoe fantastisch festival X was, jammer dat persoon Y wel last had van een ‘klapperkaak’ (dames, het is écht niet sexy). Op dinsdag kan ik met de helft van mijn vriendinnen geen normaal gesprek voeren omdat ze lichtelijk depri zijn en serieus overwegen om van het balkon te springen. Op woensdag worden de outfits voor zaterdag afgestemd. Op donderdag schiet men in de paniekstand want de outfit is toch niet festivalproof. Op vrijdag worden de pillen weer ingeslagen en alvast in de speciale festivalstrings opgeslagen (dit is geen grap). En dan is het eindelijk zaterdag. Dé dag om je oprechte liefde voor alles en iedereen kenbaar te maken. Dat kunnen we normaal gesproken namelijk niet omdat we te druk bezig zijn met onszelf. Deze liefde posten we de hele dag door op Facebook. Het liefst met moeilijk haar en een moeilijke zonnebril op. Ik kan nog wel even doorgaan met cynisch gespui maar zal het jullie besparen. De omkeer is namelijk nabij.

Afgelopen zaterdag heb ik al mijn vooroordelen thuis gelaten en ben ik een kijkje gaan nemen bij Magneet festival. Een festival geïnspireerd op Amerikaans festijn Burning man. Niet Wilde Renate maar de heren van Kris Kross trokken mij over de streep. Die zorgden in ieder geval voor een goede work-out. Met een biertje in de hand heb ik het terrein verkend en ontdekte dat je hier echt niet alleen maar voor de muziek hoeft te komen. Kraampjes met vintage kleding (o.a. the Style Lion), rollende keukens en andere creatieve werkplaatsen zijn onderdeel van Magneet. Niet voor niets is het festival samengesteld door de bezoekers zelf en dat merk je direct. Ik kan het uiteraard niet vergelijken met andere (meer commerciëlere) festivals maar mijn gevoel zegt dat Magneet uniek is in zijn soort. Het zou mooi zijn als de organisatie dit nog lang zo kan houden en de import van buiten de stad buiten de deur weet te houden. Dan kan het wel eens een jaarlijkse uitzondering worden op mijn principes.

Wat: Magneet festival / Wilde Renate / Kris Kross
Waar: oostpunt, IJdijk 10, Amsterdam-Oost
Waarom: met of zonder, hoe dan ook een festijn van jewelste
Website: magneetfestival.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top