OURGROUND
No Comments

Festivalkriebels

De zomer is in volle gang (of doet in ieder geval zijn uiterste best) en dit betekent natuurlijk festivals! Het begin van het festivalseizoen is voor mij en mijn vriendinnen alsof we na tien dagen vasten weer een broodje krijgen. Spastisch worden de ticktets aangeschaft, op de mínuut dat het in de voorverkoop gaat. Stel je voor dat je misgrijpt, dat betekent het einde van wereld! Waar moeten we dan als debielen dansen op keiharde techno? Dit jaar konden we niet eens wachten tot het mooi weer werd, eind maart stonden we al koukleumend onze eerste pasjes te doen op het NDSM terrein. Fijn!

Er zijn een paar festivals die je echt niet aan je voorbij kunt laten gaan. Mijn favorieten?: Amsterdam Open Air en Shoeless. De eerste om keihard te knallen op geweldige muziek, de andere voor de lachgasballonnen, het pierenbadje en de relaxte hippie sfeer.

De voorbereiding voor zo’n festival begint vaak al meer dan een week van tevoren. Dat wil zeggen, de zenuwen zijn vaak al lekker prominent aanwezig, vér voor de bewuste dag is aangebroken. En die worden alleen maar erger met als gevolg dat we op de dag zelf niets kunnen eten en dus “ontbijten” met wodka en fruit. Ja, want op brood moet je kauwen en met al die zenuwen krijg je het niet weg. Thank god for fluids! En dan de outfits nog…  Mijn hemel wat een gedoe iedere keer weer. Bellen met elkaar, foto’s sturen van verschillende outfits, het is een crime. “Blote benen of niet, wat denk jij? Kleur, geen kleur? Is dit te zwart of te kort of te lelijk?” Geen idee voor wie we het doen, we zijn alleen maar met elkaar bezig daar. Knuffels, kusjes, alleen maar liefde!

En dan er heen, samen met de rest van Amsterdam, wat een feest! Met tienduizend man op de fiets, in de metro, op de pont, met de shuttlebus. Vijfentwintig nieuwe beste vrienden verder kom je dan aan bij de ingang. Eindelijk los, eindelijk ben je waar je al weken van droomt en naar uitkijkt, hét festival.  En de zon schijnt. Wanneer is de volgende?

Wat: zomerfestivals
Waar: overal in NL
Waarom: omdat je hier een gelukkig mens van wordt
Website: yellowtipi.nl

Tagged with: ,
About the author:
Has 19 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top