OURGROUND
No Comments

Doe mij die blokjes maar, zes graag!

IMG_8936Hoi, ik ben Jody en ik ben een fitgirl. Tenminste, dat hashtag ik dagelijks lustig onder al mijn insta updates. Net als #fitmum #strongissizeperfect #iifym (voor de leken onder ons: iifym staat voor ‘if it fits your macro’s’. Dus als het in mijn macro’s past mag ik het alles eten. ALLES) en nog 26 andere equivalenten Maar wat is een fitgirl nu eigenlijk en is ze wel zo fit of überhaupt nog een ‘girl’ te noemen?

Laten we voorop stellen dat ik minstens zulke obsessieve neigingen heb als alle andere blokjes nudisten op Instagram. Ook moet ik schoorvoetend toegeven dat ik op mijn #kuch #35ste misschien diep van binnen stiekem jaloers ben dat ik met 80x trainen in de week nog steeds geen zes blokjes heb. Maar, zoals het een intelligente vrouw betaamt, observeer ik mijn mede fitgirls aandachtig en krab ik toch even bezorgd achter mijn oor. Ik kan geen app of blad openen of de platte met blokken gevulde #abs, tochtige #thighgaps (kijkdoos!) en perfect ronde #squatbutts komen me tegemoet. Het lijkt wel alsof cellulitis weg geëvolueerd is bij de nieuwe millenials, net als een te drukke agenda of acne.  Slaap hebben ze ook niet meer nodig, want waarom om acht uur opstaan als je ook om vijf uur al in de sportschool kunt knallen. Je weet zelluf! #DeBesteVersieVanJezelf word je nu eenmaal niet door gewoon normaal te doen. Er zit 24 uur in die mofo dag, dus beter gebruik je er minstens 20 voor het leven met je ogen open.

En als we die ogen dan toch open hebben, laten we dan vooral kijken naar al die fantastische heerlijke gerechten die de hele dag voorbij komen. Ze hebben ook tijd om elke dag food te preppen, te wegen, in te voeren in de app My Fitness Pal en daarna kunstig te fotograferen en delen op alle social media kanalen. Ik begin me langzaam af te vragen wat onze ouders eigenlijk deden op een dag? And while we are at it, die aardappels met gehaktbal en jus passen sowieso niet in hun macro’s. Hoezo krijgt mijn moeder haar broek nog dicht?

In onze ‘nieuwe’ digitale wereld ligt de druk op succesvol, veelzijdig en fantastisch zijn nog veel hoger dan vroeger. En ja, daar mag ik een ongezouten mening over hebben. Ten eerste omdat ik inmiddels een ouwe graftak aan het worden ben. Ten tweede omdat toen ik zo oud was als de fitgirl van nu met een gewicht van 39 kg in het ziekenhuis werd opgenomen met anorexia. In die tijd werd ik al onzeker gemaakt door mijn modellenbureau, de balletacademie, de modebladen. Strong is inderdaad size perfect, alleen totdat ik updates van rubensvrouwen in bikini met deze hashtag zie vraag ik me stiekem toch af of deze nieuwe vorm van het uitgemergelde model van 20 jaar terug veel met #healthy te maken heeft…

Joe! Ik ga naar de sportschool #legday

IMG_5405Ons moppie van deze week, Jody, is a ballerina gone wild en zwaait nu met haar PR skeptor een internationaal bedrijf aan. In haar vrije tijd is ze uiteraard te vinden in de gym (check haar insta maar) maar schrijft ze ook voor Eve in Adam.

Wat: Fitgirl
Waar: All day every day
Waarom: No pain no gain
WebsiteEve in Adam

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top