OURGROUND
No Comments

Franks Feestje

Het was een heerlijke zomer. Een zomer waarin ik dacht los te gaan op allerlei festivals, maar uiteindelijk gooide werk en verliefd zijn roet in het eten. Want was ik niet aan het draaien of monteren in het weekend dan wilde ik gewoon zoenen aan de grachten. Of vozen op een kleedje aan de Amstel. Of een tikje dronken worden en dan in het diepst van de nacht beetje rukken en plukken op een bankje.
 Hanneke op festival
En toen ik uiteindelijk een festival aandeed viel het flink tegen. Waarom zit opeens iedereen tussen de 18 en de 35 zo snoeihard aan de drugs? Dat pillen erin worden geknald alsof het M&M’s zijn? Dat iedereen vervolgens staat te schuimbekken alsof epilepsie hip en happening is? En waarom zijn alle kluisjes bezet? En de toiletten zo smerig? De rijen zo lang? Geen gezellige inhaakacties met leuke nieuwe mensen, te druk en bovenal te massaal.

En vooral dat laatste vond ik dus ronduit jammer. Ergens wil ik en blijf ik mezelf uniek voelen en wil ik geen festivalschaap zijn. Ik wil het gevoel hebben dat ik (en die paar andere leuke festivalbezoekers) de enige zijn die dit pareltje ontdekt hebben. En niet mijn commerciële en corporale achterbuurmeisjes die eigenlijk veel meer thuis horen bij het café Het Paardje dan op een hippie-achtig festivalterrein. Misschien is het een beetje hetzelfde als de Parade (zie Dotjes blog) waar ook opeens alleen maar bekakte types rondlopen die normaal creatieve theatermakers HATEN. Bij creatieve festivalletjes is het net zo: daar mogen naar mijn idee alleen maar leuke, lieve en gezellige mensen komen die houden van leuke praatjes, lekkere drankjes of een klein beetje drugs. Iemand voor laten bij de wc’s als je heel erg moet piesen, elkaars lipgloss uitlenen, knuffeltjes geven als je lekker op de drugs staat te danse en vooral veel lol met elkaar hebben in plaats van voordringen en boze blikken werpen.
 10370349_1446827668925003_1286957643503754537_n
Dus werd ik blij toen ik las over het feestje van Frank. Een klein festivalletje in park Frankendael. Met leuke toegangsprijzen (5 euries en je mag meer betalen om ze te sponsoren), eten van de neighbourfoodmarket en leuke bandjes en dj’s uit de buurt. En vooral voor mensen die het massale beu zijn. Ik dus! Heb nu al zin om morgen het festivalseizoen eens mooi af te sluiten.
 
En.. als je Frank heet mag je +1 naar binnen! Hoe leuk is dat? Je hoeft hiervoor alleen even van tevoren een berichtje te sturen naar de organisatoren.
Heb nu al zin in Franks feestje. Alleen een beetje jammer dat mijn nieuwe liefde geen Frank heet.
 
Wat: Frank Festival (13 september)
Waar: Park Frankendael, Oost
Waarom: het festivalseizoen afsluiten met een lief, leuk en bovenal klein festival
About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top