OURGROUND
No Comments

Friendzone – Passie verkeerd voor liefde?

Screen Shot 2016-02-10 at 23.55.49In case you missed it: dit artikel ging vorige week viral:

De Belgische psycholoog en seksuoloog Ilse Reynders (47) noemt de romantische liefde een mythe en pleit voor een pragmatischere kijk op relaties. We moeten met z’n allen liefde rationeler benaderen en o­­­­­­nze partner in spe ondervragen met: Delen we dezelfde opvattingen? Matchen onze persoonlijkheid en toekomstverwachtingen? Maar ook: hebben we een gelijkaardige achtergrond en opleiding? Hebben we min of meer hetzelfde intelligentieniveau? Scoren we qua uiterlijk ongeveer dezelfde punten? Hebben we dezelfde seksuele verlangens? Relaties hebben de grootste kans op slagen als er voldoende overeenkomsten zijn tussen de partners.”

 

Hier word je toch helemaal droevig van? Wij millennials worden vaak verweten dat we alles met passie willen doen. We willen genieten van elk moment, vinden bezit niet meer het belangrijk. Dat we voldoening uit ons werk halen vinden we belangrijker dan een dikke salarisstrook. Volgens onze oudjes zijn we knettergek en zouden we gewoon tevreden moeten zijn als we een job hebben waarmee we ons huis kunnen betalen en braaf een beetje kunnen sparen. Nu denk ik dat we wellicht iets doorslaan als het over ons werk gaat. Je werk als hobby nastreven maakt ons volgens mij soms mega rusteloos. We kunnen nu eenmaal niet allemaal leven van knutselen, schilderen en plaatjes draaien. Maar als het over de liefde gaat dan denk ik hier totaal anders over. Als we in de liefde geen passie mogen vinden waar in godesnaam nog wel?

 

Liefde moet toch komen met geen hap door de keel krijgen, misselijk zijn en bijna flauwvallen als je die ene persoon weer ziet? Snakken naar adem, duizelen en niet meer uit je woorden komen. Dat is liefde! Hallo vrolijke Ilse, liefde is geen suffe verzekering die je even afsluit. Noem mij maar een idealistische millennial maar ik pas ervoor. Ik ga en wil liefde voelen. Van mijn grote teen tot in mijn pasgeverfde rose-gold kruin. Je wordt heel erg ongelukkig als je met de inboedelverzekering in bed ligt. Laat staan als je met hem op een feestje staat. B-O-R-I-N-G.

 

Screen Shot 2016-02-10 at 23.57.40Ik hoor je denken: lekkere opsteker dit verhaal. Maar ik heb ook nog goed nieuws van ietwat minder filosofische aard. Ben jij namelijk helemaal game met alles wat onze Ilse, destroyer van pure passie,  te melden heeft? Dan ga jij erg blij worden van de volgende tip: vrijdag is er weer ‘Friendzone’ in de Bitterzoet. Je leest het goed. De ideale plek om te testen of je inderdaad die vriend(in) uit de friendzone moet sleuren. Maar ook als jij heilig gelooft dat er een nog onbekende Mr. Right is dan biedt Friendzone de ideale vijver om even te komen vissen. Dus komt allen naar de Bitterzoet, sleur die afgelikte boterham van een ex mee (someone’s trash is someone else’s treasure), gooi een fles champagne leeg over die BFF die wellicht toch de perfecte partner is of bekijk of je wanneer je het helemaal rationeel bekijkt voor huisje-boompje-beestje met die inboedelverzekering gaat. Wat je ook doet, kom morgen gewoon naar de Bitterzoet. Want je weet op ieder potje past een dekseltje!

Wat: Friendzone
Waar: Bitterzoet
Waarom: vind de ideale partner
Website: facebook.com/friendzone

Tagged with:
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top