OURGROUND
No Comments

Geef de zomer een real-life soap!

Zomer oh, zomer. Even geliefd als gehaat (de Nederlandse dan). En nee, ik ga hier niet een potje zeiksnorren over het weer, dat doet de rest van het land al. Ik ga het vooral hebben over hoe het toch mogelijk is dat ALLE levensgebeurtenissen/activiteiten/drama’s/intriges plaatsvinden in The Sunny Season. Echt waar. De Good, Bad & Ugly komen voorbij in die precieze volgorde. Wat is dat toch?

Begin juni, net voor de officiële start van het seizoen, loopt standaard de helft van de rela’s op de klippen. De eerste festivals zitten erop, er is geloerd naar vers -nu nog lelieblank- vlees in minirokjes en middenriffen in croptops. Zorgvuldig gekweekte biceps maken hun debuut, tezamen met een flitsende, nieuwe garderobe (bestaand uit de kleuren mintgroen en knalblauw en treurige jungleprints). De Grote Belofte van de Zomer lijkt zich waar te kunnen maken. Men komt thuis van Open Air, Georgies of Nomads, high van narcotics, hoop en de ogen van die ene donkere god(in) en dumpt zijn/haar wederhelft de volgende ochtend. De zomer komt er aan, het wordt fan-tas-tisch en jij? Jij bent free as a bird met een libido van een konijn on steroids. Je eerste dinsdag dip van het seizoen als single, daar kom je ook wel overheen…

9c34dc37d0_1405438879_10-slimme-manieren-om-iemand-te-versieren-op-een-festival__shre

Dat wordt het zo zoetjes aan juli. Voor de roadtrip door de Balkan die je met je ex-liefje had gepland, waren gelukkig geen vliegtickets gereserveerd en de zomer ligt voor je als een onbeschreven roddelblaadje. Je vrienden (nog wel in relatie en dus boring as fuck) vragen zich voorzichtig af je dat wel gaat heisen, die 3 festivals per dag waarbij jij je op “attend” heb gezet op FB. TUURLIJK heis je dat. Het geld dat je hebt gespaard om in Hongarije kapot te slaan aan lokale spiritus én de verdiensten van de hoekbank die je ex-lief van je heeft overgekocht, besteed je wijselijk aan persoonlijk genot: pillen, coke en misschien wel iets psychedelisch. Wat kan jou het bommen. Je bent immers op zoek naar jezelf, naar de liefde en het zoete, zomerse leven. Dat je jezelf in leven houdt met Whey Protein shakes (je had nog een halve pot staan van je laatste poging #ripped te worden) en raketjes, is economisch een juiste beslissing en wat blijkt? Ook erg goed voor de lijn. De eerste weken, de eerste festivals stráál je, bright like a diamond. En dat blijft niet onopgemerkt: verovering na verovering sleep je mee naar je bachelor-pad, direct naar bed (hoekbank voor enig voorspel is immers long gone). Living the f-ing life!

 

night-17

In augustus wordt je voor de zoveelste keer wakker naast een vreemde. Waren je scharrels in het begin nog heet, enthousiast, gevat of in ieder geval presterend? Ook de andere partij raakt zo langzamerhand uitgeblust. Passieloos lig je naast elkaar, geen interessant woord tegen elkaar te vertellen, je hebt immers de hele zomer niets ander gedaan dan werken en wachten tot je weer kon raven op festival #80. Je bent numb. Op. Gooit je scharrel de deur uit en flanst een laatste shake in elkaar van de restjes uit je pot. Maar nu met goede intenties.

drunk

Na een eerste rondje Vondelpark in weken merk je dat je hijgt als een dronken hoerenloper. Thuis gekomen en fris gedoucht, verraad een blik op je telefoon de afstand die er tussen jou en je écht vrienden is ontstaan. Stond ‘ie nog roodgloeiend eind juni, toen jouw aanstekelijke vrijheidsdrang iedereen om je heen deed huppelen? Nu heb je louter appjes van je baas en een sluimerend onbehagen van het steeds achter de feiten aanlopen. Het is genoeg! Je koopt een paprika en een club sandwich en belt je vaste posse. In september ga je die na- zomer eens bij z’n lurven pakken. Met vrienden, wijn, kaas en lange zwoele avonden op dakterrassen.

Je hebt de tijd van je zomer. Dat je slanke drugsfiguur langzaam verandert in een brie-bruik, neem je even voor lief. Je bent terug. En hoe! Hoofdschuddend denk je terug aan hoe je ieder weekend de grimmigaard uithing in verscheidene drugsholen en bent blij. Blij dat het je je herpakt hebt. Blij dat de zomer voorbij is. En met een beetje geluk vind je op de valreep een fijne verkering waarmee je de wintermaanden kunt werken aan je burgerlijkheid. En misschien plan je wel weer een roadtrip. Hongarije klinkt toch best oké.

 

Wat: de zomer is een cyclus. En gaat net als GTST gepaard met vreugde en verdriet
Waar: festivals, feesten, partijen en grimmige drugsholen
Waarom: dat komt door drank, drugs, hormonen, vitamine D en meer van dat soort
Website: lees dit als je ook he-le-maal klaar bent met die pokke zomer

 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top