OURGROUND
No Comments

Gekocht bij Gekaapt

 

Hoewel ik bijna wekelijks een bezoekje bracht aan pop-up store Jan Eef heb ik nooit de behoefte gevoeld erover te schrijven. Ik denk omdat dit al tot in den treuren was gedaan. En omdat het concept van pop-up stores inmiddels zo uitgemolken is. Het tijdelijke karakter is leuk maar maakt er ook een eendagsvlieg van. Toch was ik licht beteuterd toen ik laatst langs het lege pand fietste. Zo’n toffe, goedlopende zaak die de buurt weer een beetje liet opbloeien was plotseling verdwenen.

De dag erna fietste ik naar mijn werk en spotte onderweg een nieuwe winkel. Een frisse eend in de bijt op de toch wat treurige Kinkerstraat. ‘s Middags ben ik nieuwsgierig een kijkje gaan nemen en wat bleek? De hele inrichting van Jan Eef was hier neergestreken! Binnen een week hebben ze dit leegstaande (Bruna) pand omgebouwd tot een serieuze winkel met koffiehoek en terras.

Waarom ik er nu dan opeens wel over schrijf? Het initiatief blijft bestaan! Brût, Doing Goods en de meisjes van de koffie hebben zich verenigd als rondreizende pop-up store. Ze bezetten (of zeg maar gerust kapen) leegstaande winkelpanden en laten op deze manier verschillende buurten van hun initiatief genieten. Maar ook ondernemers, ontwerpers en creatievelingen uit de buurt hebben hierdoor de mogelijkheid hun producten te etaleren.

Bij Gekaapt koop je kleding, tassen, schoenen, accessoires en interieurspullen. Je ziet goed de diversiteit aan wereldse invloeden en dat alles met liefde is gemaakt. Als inwoner van oud-west mag ik nog drie maanden genieten van deze fijne store in mijn buurt, daarna zal het gezelschap weer verder reizen. Sinds wanneer is een winkel hebben saai?

Wat: Gekaapt
Waar: Kinkerstraat 149, west (t/m eind augustus)
Waarom: Blijvende pop up stores zijn cool
Website: facebookpagina Gekaapt

 

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top