OURGROUND
No Comments

Gênante K-dag momenten

Gemeente Amsterdam heeft Koningsdag teruggegeven aan de Amsterdammers. Een voordeel is dat alle grote ordinaire feesten naar de rand van de stad zijn verplaatst, met het daarbij horende publiek. Een nadeel is dat alles wat sfeer stimulerend werkt ook verboden is. Geen muziek harder dan op fluisterniveau op bootjes, geen spontane buitenfeestjes vanuit mooie grachtenpandjes of cafeetjes, vooral geen drank verkopen van gezellige burgers en zeker geen zelfgemaakte cupcakes van kleine schattige meisjes met gevlochten haren, dit is niet volgens de regels van de keuringsdienst van waren.

Wat een bullcrap! Met het vooruitzicht op een oersaaie stad, wilden wij even onze gênante/hilarische herinneringen aan de ouderwetse Koninginnedag ophalen.

koningsdag

JOLIEN
boot
K-day op een boot zonder plee: alle meisjes gingen op een pot, onder een parapluutje. We kwamen er later achter dat de DJ van de boot alle billekes had kunnen bekijken vanuit zijn positie.

SOPHIE
Boten, bier en plassen gaat nooit goed samen, de kade ophijsen om vervolgens weer via een brug op de boot te springen. Of gewoon over de rand van de boot met je witte kont. Niet charmant, wel gedaan, geen goed idee.


 

HANNEKE
Mijn feest! En daarom ook mijn flaters! Geïnterviewd worden door de BBC tijdens de kroning en al helemaal van de kaart zijn, waardoor mijn Engels klinkt alsof ik Absolutly fabulous wil nadoen.

tijgerjurkEn ik ga dus altijd verkleed. Zoals die ene keer dat ik een synthetische tijgerjurk aan had. Ik was al een kleine 20 uur op (en dus net zo lang die jurk aan) toen ik dacht m’n Braziliaanse prins te hebben ontmoet. Een expat uit Rio en hij was heel lekker. Toen we innig verstrengeld op de dansvloer stonden wilde ik alleen nog maar hem. En hij mij. Totdat ik iets rook. Mijn synthetische jurk had mijn normaal naar Chanel ruikende lichaam doen veranderen in een slagveld waar AXE en Rexona samen graag even orde wilden scheppen. Ik rook en keek hem aan. Als afleidingsmanoeuvre vroeg ik wat voor werk hij eigenlijk deed. Hij was manager bij….AXE. Ik ben in lachen uitgebarsten en weg gerend.

TAMARA
Mijn eerste K-dag in Amsterdam op een boot was te gek. Nadat de gehele geluidsinstallatie in het water viel, ging niet alleen het geluid uit maar ook het licht toen ik een brug kopte.


 

VALENTINE
urifemme2 (1)
Toen ik ging pissen in een zijstraatje van de grachten, want; geen wc aan boord. Ik tegen muur met m’n reet, vriendin beschermt mij van schaamte door een jas voor m’n neus vast te houden. Ineens schiet vriendin in de lach omdat blijkt dat ik met m’n blote kont tegen een souterrain zat te kletteren. Waar een gezin soep zat te eten.


MILOU

Ik ben een keer tijdens K-dag van de boot afgesprongen toen we langs de kade voeren. Ik had niks gezegd dus iedereen was me opeens kwijt en bang dat ik in het water was gevallen. Ik ben toen ik op de kade was achterop de brommer van een 16-jarige gegaan (die ik niet kende) om mee te liften naar Utrechtsestraat. Daar aangekomen bleek zijn hele familie buiten te dineren. Ik ben aangeschoven en daar twee uur lang mijn buikje rond gegeten.


 

CHARLOTTE
angry-kidVoor mij is de vrijmarkt op de Apollolaan altijd wel vaste prik. Het idee van mijn zusje en mij is dat daar de rijke mensen wonen met de mooiste spullen. Dus hoe vroeger je bent, hoe meer kans je hebt om echte schatten te vinden voor een goed prijsje. Wij zijn namelijk koningen in onderhandelen! Vooral met kinderen!

 

 


DARLA
luke__s_a_dick_head_by_wish_ng-d4l13u4Op straat aangesproken worden door een kind van pak ‘m beet 8 jaar oud, in ridderkostuum, met de vraag of hij iets leuks op mijn wang mocht schminken. Schattig… dacht ik. Om er vervolgens met een piemel op m’n gezicht op werk aan te komen.

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top