OURGROUND
No Comments

Geweldig Gallizia

Gallizia 7 Gallizia 6 Gallizia 2

Hoe kan het toch dat in Italië de vrouwen zo dun zijn terwijl ze het lekkerste eten van de wereld hebben? Als ik toe zou geven aan mijn behoefte aan pasta, pizza, mozzarella, focaccia, bruchetta en ga zo maar door dan zou ik de nieuwste kandidaat van ‘Obese’ kunnen zijn.  Ik houd me in, maar als ik hoor dat er in Amsterdam Oost een Italiaans restaurant is geopend sta ik binnen no time op de stoep in de hoop dat ik een nieuw Italiaans pareltje ga ontdekken.

Gallizia heeft de naam te danken aan de achternaam van eigenaar Tom. Hij verkocht al wijnen, maar zijn droom was het om bij die wijn een lekker hapje te serveren. En hoe heet ‘een lekker hapje’ in het Italiaans? Juist, antipasti. Qua interieur is de zaak niet typisch Italiaans, maar eerder modern en past het helemaal in de Javastraat waar steeds meer leuke zaken de deuren openen.

Bij Gallizia hebben ze iedere dag twee verschillende soorten pasta’s en een soep van de dag. En verder bestaat de kaart uit antipasti. Ik laat de pasta’s en soepen even voor wat ze zijn (maar wil die zeker de volgende keer proberen) en ga voor de grote plateau met antipasti.

Een flinke plank helemaal vol met kaas, vleeswaren en wat garnering. Daarbij komt focaccia. Je hoeft geen goede kok te zijn om dit te bereiden, maar wel weten waar je goede producten haalt en zorgen dat alles knisperend vers is wat je serveert. Wat wel zelf gemaakt is, is de pesto op de buffelmozarella en die is heerlijk. Net zoals de rest van wat er op de plank ligt. Salami met venkelzaad waardoor die heerlijk zacht van smaak is, smeuïge buffelmozarella (geleerd van een vriendin die in Italië woont: bezuinig NOOIT op mozarella en koop altijd buffelmozarella; want goedkope mozarella is als kauwen op plastic). Nog een kaasje met truffel (yummie) en San Danielle, een ham die net wat meer gerijpt is dan parmaham. Alles is even vers en lekker. Vervolgens nemen we nog bruchetta’s. Je hebt de keuze om ze te beleggen met vis, vlees en vegetarisch. Wederom lekker, maar de antipasti staat op nummer 1.

Gallizia 4  Gallizia 5 Gallizia 8

Ook de rode huiswijn die we erbij drinken is goed. Ik ben echt geen wijnkenner, maar wel een ervaren wijndrinker. De wijn is rond, zacht maar niet te vol. Eigenlijk heb ik later een beetje spijt dat ik niet meerdere wijnen heb geproefd (wederom een goed excuus om een keer terug te komen). Als dessert hebben ze een citroen-pistache taartje. Daarbij nemen we een rode dessertwijn en die combinatie is goddelijk. Als ik er nu tijdens het tikken nog aan denk proef ik die heerlijke smaak weer van dat fris zure van de citroen samen met die stroperige zoete wijn.

De Javastraat heeft er weer een pareltje bij. En een Italiaans pareltje wel te verstaan. Ik ga zeker terugkomen. En boeien als ik er dik word, ik ren er graag een rondje extra voor.

Wie: Gallizia
Wat: Heerlijk Italiaans eten
Waar: Javastraat 67
Website: Gallizia

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top