OURGROUND
No Comments

Golden festival oldies

feature-2-woodstockWaar onze oudjes losgingen op aftreksels van festivalgrondlegger Woodstock (waar overigens 1 iemand overleed en twee baby’s werden geboren), volgde Pinkpop in 1970 als een van de eerste festivals in Nederland. Om je een beeld te geven hoe lang geleden dat is; in dat jaar werd de kleurentelevisie uitgevonden. Inmiddels is Pinkpop een soort van razend populaire opa te noemen van de Nederlandse festivalcultuur, het is het langstlopende jaarlijks terugkerende popfestival ter wereld (bravo!). Daarom in deze blog een ode aan de festivals die al even meedraaien, wat niet altijd even makkelijk is gezien er iedere week newkids om de hoek komen kijken. Hieronder een lijstje met onze favoriete golden oldies.

Mysteryland 
Een joekel van een festival met 60.000 bezoekers. Mysteryland bestaat al sinds 1993. Iedere keer weet de organisatie weer een megafestijn neer te zetten met decors waar je U tegen zegt. Qua publiek kom je er van alles tegen, van tokkie tot tribal en van hippe kippies tot je moeder. Te beleven op 27 en 28 augustus in Spaarnwoude.

Dancevalley
Nog zo’n joekel van een festival met 60.000 bezoekers. Dancevalleyal bestaat sinds 1995 en heeft werkelijk voor ieder wat wils. Behoefte aan een potje hakken op hardcore of beuken op hardstyle? Dan zijn hier opties! Gaat het zien op 13 augustus in Velsen Zuid.

Appelsap
So damn fresh since 2001! Of je nou wel of niet van hiphop houdt; hier vermaak je je alleen al door het prachtige publiek. Iedereen ziet eruit alsof ze zijn gephotoshopt en gestyled door David Lachapelle himself. Sitenote: FAT JOE komt dit jaar langs, so lean back… op 13 augustus in het Flevopark.

Welcome to the Future
WTTF viert op 23 juli alweer het 10 jarig bestaan. Het hippie technofestival waar je zomaar een confettikanon met bloemetjes zou kunnen treffen tussen de kauwende koppies. Een van de eerste feesten zonder dikke headliner, maar de sfeer die centraal staat. En dat voel je, die is niet te evenaren. Beleef het 23 juli op het Twiske.

Valtifest
Ieder jaar is er in ieder geval een dag dat Amsterdam verkleed gaat: met Valtifest. En hoe! Voor de negende editie van dit kleurrijke festijn komt de organisatie dit jaar met een gloeiendheet thema: On Fire! Let’s get intimate. Dus haal uit de kast, die vurige, vlamboyante, duivelse, sambal sajes of plofkippige tabas-copiloot outfit. Mis het niet, op 3 september op het NDSM-terrein. 

A Day at the Park
Voor de achtste keer in het Amsterdamse Bos komt ADATP dit jaar met een (voor mijn persoonlijk) toppertje op de line-up: Real El Canario! Mocht je liever housen dan kan dat ook op Fedde of Benny, schuren kan op Kriss Kross. Voor de foodies onder ons: sterkok Ron Blaauw gaat hier zijn sateetjes verkopen. Yum! Komt het zien op 16 juli in het Amsterdamse Bos.

Lowlands
De bekendste meerdaagse festivalrakker (since 1993) waar je een keer geweest moet zijn in je leven (en bij mij dus nog op de bucketlist staat, shame on me). Met artiesten van alle genres en een programma met kunst, muziek, literatuur, theater & dans, comedy, film en een 24 uurs-stand hoef je in pricipe drie dagen niet te slapen. Maak het mee op 19, 20, 21 augustus in Biddinghuizen

 

Wat: festivals die al even meegaan
Waar: verschillende plekken
Waarom: cool blijven is best een prestatie
Website: festivalinfo.nl

 

Foto afkomsting van worldlifestyle.com
About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top