OURGROUND
No Comments

Granny’s Finest: Waarom dit de allermooiste pop-up van Amsterdam is

schermafbeelding-2016-12-04-om-12-14-57

Wist jij dat er meer dan een miljoen ouderen zich eenzaam voelen? 200.000 hiervan zijn zelfs extreem eenzaam.. en hebben maar een keer in de maand een sociaal contact. Dat is omgerekend 12 keer per jaar. Wauw. De cijfers van eenzame ouderen zijn al langer bekend maar daardoor niet minder schrijnend.

Daarom vond ik het zo mooi om afgelopen week een uitnodiging te mogen ontvangen van Granny’s Finest! Dit is een initiatief van Niek Hengel die in het verzorgingstehuis van zijn opa op bezoek ging, waar een lief omaatje in de kamer aan het breien was.
Op de vraag wat ze aan het maken was had ze geen idee. Voor wie, ook niet. Ze had namelijk niet meer zoveel familie of vrienden.

Geen stoffig imago
Dit verhaalde inspireerde ook Nick’s goede vriend Jip Pulles. Jip zijn zusje studeerde kunst, het viel Jip op dat deze creatievelingen soms de kennis en ambacht misten om hun ontwerpen werkelijkheid te maken.
Wat als jong en oud elkaar kunnen versterken? Dacht hij. Het zou ook meteen het stoffige imago van breien laten verdwijnen. 

schermafbeelding-2016-12-04-om-12-26-04

Zo gezegd zo gedaan en op dit moment zijn er wekelijks handwerkclubjes voor ouderen om samen te breien. Hippe patronen van designers en schapenwol worden geregeld. Met de opbrengst van de items worden alle kosten betaald en de rest wordt weer teruggestopt in uitjes voor de ouderen. Hoe briljant? En natuurlijk verminderen deze sociale activiteiten de eenzaamheid van de ouderen en de kans op sociaal isolement.

Kaartje van en voor Miep
Ik kijk echt mijn ogen uit in de pop-up store van Granny’s Finest op de Gerard Doustraat 76. Eigenlijk wil ik alles hebben. Wat ik het leukste vind? Dat bij elke sjaal of muts een handgeschreven kaartje zit. Ik kies een prachtige bordauxrode sjaal waar een kaartje aanhangt van Miep. Via de website kan ik Miep een kaartje terugsturen. Het leukste is natuurlijk om er een foto bij te doen zodat Miep kan zien wie er nu plezier van heeft.

Pop-up concept.
Let op: Speciaal voor het vijfjarig bestaan, is er nu een winkeltje voor Granny’s Finest in de Pijp. Deze is er nog maar tot maandag, dus scoor vandaag of morgen nog een heerlijke sjaal, mooie handschoenen of muts. Stuur dan (natuurlijk) ook even een lieve boodschap terug. Zodat jij er in de maand december warmpjes bijzit en een van de oma’s van Granny’s Finest een lief kaartje heeft ontvangen. 

Granny’s Finest, Gerard Doustraat 76

Credits omslagfoto: Kae Sutherland

grannys grannys-2

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top