OURGROUND
No Comments

Vandaag staat in het teken van Gras Grazers vlees

10631213_359717064205134_208510767709136567_o (1)Als blog-leek heeft onze gastblogger Florian, voordat hij aan dit stuk begon, Wikipedia gevraagd naar de definitie van een blog. Deze kwam met de volgende uitleg: “Een online kanaal waar iemand regelmatig berichten plaatst, vaak in chronologische volgorde. Vergelijkbaar met een dagboek.” Aldus hier:

Lief dagboek,


Had mij een paar maanden geleden gevraagd of ik een carrière als vleesdistribiteur zou ambiëren en ik had je raar aangekeken. Maar hier zit ik dan, mijn hoofd te breken over hoeveel kilo biefstuk een Blaarkop oplevert en hoe je Blond de Akutenne* spelt. Dit had geen beroepskeuzetest ooit uitgewezen. Laatst kwam ik een meisje in de kroeg tegen. Mijzelf positioneren als vleesboer kwam het gesprek, noch mijn avances ten goede en resulteerde van haar kant slechts in wat grappen over worst.

Hoe is het zo ver gekomen? Laat ik je hiervoor mee terug in de tijd nemen, naar ongeveer een jaar geleden..

Daan, Wout en ik zijn gezondheidsenthousiasten (schurkend tegen het obsessieve) en wij hebben het beste voor met mens, dier en milieu. De visueel ingestelde hokjesdenker ziet ons nu waarschijnlijk in kleermakerszit mantra-neuriënd een blokfluitzak breien, onder het genot van een mok brandnetelthee. De realiteit is dat óók wij bekend zijn met termen als ‘hipsters’ en het feit dat er onder ‘tablet’ meer wordt verstaan dan een pil.

We besteden veel aandacht aan voeding en gezondheid, en de keuzes die we daarin maken. Zo ook bij de keuze voor vlees.10608279_364901647005079_3629992045600089909_o Af en toe vlees eten is voor ons essentieel, zolang het voldoet aan onze voorwaarden. Een fietstocht door de pittoreske Zaanse polder bracht ons bij een kleine melkveeboerderij die vlees aanbiedt van eigen grasgevoerde runderen. Met een glimlach en een tas vol diepgevroren rundvlees vervolgden we onze weg terug naar Amsterdam. Wij blij, boer blij.

Om te kunnen blijven genieten van dit vlees zijn we een jaar lang op en neer gefietst naar de boerderij. Wind mee of tegenwind, zin of tegenzin. Dit alles op een typische Amsterdamse fiets, mét typische Amsterdamse-fiets gebreken. Voor een uitdaging draaien we onze hand niet om, maar ‘s winters met min 5 over kilometers glibberige polderweggetjes stuntelen bleek ook voor ons wat ambitieus. 


Dit kon anders! Niet alleen voor ons, maar voor iedereen die behoefte heeft aan goed en eerlijk 10357729_343509885810922_2258458821899936838_ovlees. Zo kwamen we een paar maanden geleden op het idee van Gras Grazers. Gras Grazers biedt vanaf eind dit jaar biologisch rundvlees aan in Amsterdam, afkomstig van grasgevoerde, lokale koeien. Dit doen we in de vorm van een maandelijkse Gras Grazers tas, bestaand uit een gevarieerd aanbod aan rundvlees (op basis van het ‘van kop tot staart’ principe). Ook geven we lekkere eenvoudige recepten mee zodat je niet perse zelf hoeft uit te vogelen wat je met een runderlap kunt. De tas kan worden afgehaald bij een van de afhaalpunten in Amsterdam of kan (elektrisch) worden thuisbezorgd. Geen gezeul met koeltassen op de fiets en ellelange tochten langs stilleven-portret-polders. Het vlees komt naar jou toe!

Sorry dagboek, in mijn enthousiasme kan ik soms een beetje doordraven. Maar goed, wie weet word je ooit stiekem gelezen door iemand anders en raakt hij/zij ook enthousiast. Dit verhaal is in ieder geval beter dan wanneer ik had verteld over mijn avondbesteding van afgelopen zaterdag. Toen heb ik namelijk een uur lang op Youtube de compilatie van de ‘most surprising’ X-Factor audities gekeken. Dat dit resulteerde in kippenvel laat ik maar even achterwege, dat is zelfs te gênant voor mijn dagboek..

* Blonde d’ Aquitaine, luxe runderras.

Wat: Gras Grazers
Waar: Eind dit jaar in Amsterdam
Waarom: Omdat Amsterdam toe is aan gezond en eerlijk kwaliteitsvlees
Website: Facebook of grasgrazers.nl (december online, dus liken alvast!)

About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top