OURGROUND
No Comments

Overtollig vel? Ga naar de Hammam

Noem me preuts maar ik houd er niet van om naar een gemixte sauna te gaan. Niet omdat ik vind dat ik iets te verbergen heb. Ik hoef gewoon geen vreemde blote piemels binnen de actieradius van mijn zicht te hebben. ‘Respecteer elkaar’ en ‘staren is verboden’, mooi streven maar naakt activeert de oogspier. In ieder geval die van mij. Naast mijn vrees voor loslopende piemels vind ik het eigenlijk ook niks om met z’n allen lekker liberaal door de sauna te huppelen. Straks kom je je collega/buurman/postbode tegen en dan heb je elkaar naakt gezien. Probeer dat maar eens uit je geheugen te wissen. Ik bewaar naakt liever voor de amoureuze setting thuis.

Omdat het bovenstaande mijn ontspanning dusdanig hindert ga ik altijd naar sauna’s met een women-only beleid. Mijn grote favoriet is de Hamman op de Zaanstraat. Dit Turkse badhuis is simpel maar efficiënt en laat alleen mannen binnen van jonger dan vier jaar samen met hun moeder. Een sauna, een stoomcabine, een ruimte met douches, banken en badjes voor wisselbaden en je kan kiezen uit diverse behandelingen.

Pièce de résistance van de Hamman is de behandeling op de scrobbank. Dit klinkt als een middeleeuws martelwerktuig en dat is het eigenlijk ook. Inclusief beul. In dit geval is de beul vaak een stevige turkse dame die je bij binnenkomst stevig doch liefdevol bij je arm pakt en vraagt ‘Scrobben lieverd’? Als het antwoord daarop ‘ja’ is word je onmiddellijk in de olijfolie-zeep gezet en daarna naar de stoomcabine gedirigeerd om te stoven. Na 10 minuten mag je terugkomen. Bedeesd schuifel ik dan altijd richting de stalen tafel omdat ik weet wat er komen gaat: Scrobben in plaats van scrubben. De vellen hangen erbij. Heel relaxed is dit onderdeel niet. Het gaat er best hard aan toe en door de olie glibber je alle kanten op. Ik probeer altijd maar te focussen op de verhalen die scrobsters aan elkaar vertellen (wel of geen uggs kopen voor dochter), terwijl ik daar weerloos gefileerd lig te worden. We weten tenslotte allemaal dat wie mooi wil zijn pijn moet lijden. Dit is dé behandeling tegen overtollig vel. Zodra alle dode huidcellen verwijderd zijn voel je je helemaal schoon en stralend en is je huid superzacht. Olijfolie doet wonderen.

Tip: Ga doordeweeks, dan is het niet zo druk. Neem lekker je eigen shampoo, masker e.d. mee. De scrub handschoen voor de behandeling kun je zelf meebrengen maar is daar ook te koop. Maak je geen zorgen over staat van je bikinilijn: zwembroek of andersoortig ondergoed is verplicht.

wat: Hammam Amsterdam
waar: Zaanstraat 88, Westerpark
waarom: Piemelvrije sauna met hands-on behandeling tegen overtollig vel
website: Hammam Amsterdam

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top