OURGROUND
No Comments

Heilige grond #voetporn

Een gastblog voor Ourground. Een beetje om de boel in balans te houden… dus niet over schoenen, winkeltjes en powerfood. Maar natuurlijk wel over Amsterdam, over ‘ourground’… en niet zomaar over onze grond… over heilige grond! 

Na 17 jaar veldwerk wordt hgastblog 1et tijd om het ultieme lijstje voor Ourground te onthullen. Een Top 5 uit duizenden. Een lifechanging Top 5 waar jullie smachtend op zaten te wachten: 5 plekken, om te flaneren en die tegelijkertijd ons weer even terugbrengen naar de kern van ons bestaan.

Met trots presenteer ik mijn levenswerk: de 5 beste voetbalveldjes van Amsterdam

1. Amstelveld 
Zien en gezien worden. In hartje Amsterdam, ingesloten tussen de Prinsengracht en de Kerkstraat, valt de prachtige afwerking van zowel de stalen kooien als de spekgladde steentjes op. Al jaren op eenzame hoogte. De verliezer trakteert bij Nel of Marcella op het terras.

2. Westerpark 
Wat nou Museumplein?! Rembrandt en Van Gogh hadden het wel geweten! Want hier kan je niet alleen op gewoon gras voetballen, er ligt ook kunstgras. Vintage en voetbal gaan hier hand in hand. In de rust een bakkie thee bij Pacific of een rondootje GT’s (de nieuwe voetbalcola? #dtv) bij Mossel&Gin na de wedstrijd.

3. Vondelpark 
Kan niet ontbreken natuurlijk. De liefhebbers weten, ingang Emmastraat, iets omhoog en daar ligt een biljartlakentje voor je klaar. Voetbal op hoog niveau, aanwas van talent blijft ongekend. Gratis toegang met picknickkleedje en fles wijn, of 3e helft bij ‘t Blauwe Theehuis.

4. Ceintuurbaan (ter hoogte van de Amstel)
Misschien komt het door het zandkleurige veldje, maar het lijkt alsof hier de zon altijd schijnt. Nu we het toch over de zon hebben, cooling down op het terras bij Bloemers of ijs op de schaafwonden bij De Ysbreeker.

5. Ten Kateplein
Nieuw binnen. Vinden Geuzenveld (Nigel de Jong) en Jacob Obrechtplein niet leuk, maar het is dik verdiend. Wat een voetbaloase. Klein veldje, echt voor de technici onder ons. En na al die panna’s… is Panache de plek om na te beschouwen!

Nu we het toch over voetbal hebben… nog een laatste tip: SOCCERROCKER! Op 30 mei op Sportpark Drieburg bij DVVA. Het leukste en sympathiekste festival van Amsterdam, over de twee mooiste bijzaken van het leven: voetbal en muziek! En net zo hard voor vrouwen als voor mannen, echt!

Wat: Voetbalveldjes in Amsterdam
Waarom: Voetbal: de mooiste bijzaak van het leven (voor mannen dan)
Website: soccerrocker.nl

Wouter 1  Wouter, onze GAST, wil de wereld wat mooier en leuker maken dan die is… en als    dat lukt met zijn TV-formats en zijn ideeën, dan is dat mooi meegenomen!

About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top