OURGROUND
2 Comments

Is het al vrijdag (Club) Godverdomme?!

OURGROUND doet een bakkie-met de knappe mannen van Club Godverdomme. Tom en Jonathan zijn de creatieve bazen, uitvoerders, hosselaars en sfeermakers van o.a. dit feestje met de blasfemische titel. Aanstaande vrijdag is alweer de vierde editie in de Toren Overhoeks. Geen dure dj’s of moeilijke beats, alleen maar niet-DJ’s en ouderwetse gein. Dat is de bedoeling. De immer-in-voor-een-feestje redactieleden van OURGROUND zullen de blits gaan maken als een van de DJ-teams die deze avond gaan vullen.  Reden genoeg voor een vragenvuurtje.

Goed heren, eraf met de kop: wat houdt jullie in Amsterdam?
Ringvrees. We willen die grens niet over.

Oke, en serieus?
Ajax dan. En vrouwen. Er wonen in Amsterdam zoveel leuke vrouwen. Dat is echt uniek. In andere steden en in het buitenland valt ons altijd op dat er groepen mannen om één meisje heen staan. Dan is het echt strijden, hier niet. Hier zijn de vrouwen ook leuker en lekker los. Meisjes die van jongens houden. Gewoon omdat ze dat willen en ze daar vrij in zijn. Dat geeft een goede sfeer. Trouwens, wat wel raar is, is dat veel van jullie het zonder condoom willen doen. Ze doen nogal makkelijk over die rupsen. Laatst was ik met een meisjes die gebruikte als argument dat ‘ze het altijd zonder deed’. Dat was wel raar.. Niet doen meissies, gebruik die rubbertjes,

Het is in de oren geknoopt, veel dank. Jullie organiseren festivals en feestjes. Wat valt jullie op dit moment op aan het uitgaansleven in de stad?
Er zijn meer feesten dan mensen. Er is heel veel aanbod voor de feestganger, de markt is eigenlijk verzadigd. Elk weekend is er wel een feestje en in de zomer zijn er altijd wel festivals. Het is niet meer zo bijzonder. Iedereen staat bij de dj met de grote naam maar echt leuk wil het niet worden. Tijdens De Zon vorig jaar hadden we een klein podium met veel R&B, dat was de hele dag bomvol en ook tijdens eerdere feestjes hadden we een kleine zaal voor amateur dj’s die mochten draaien wat ze maar wilde. Die zaal is 2x kleiner dan de grote zaal maar het was er het allergrootste feest. Daar wilde we iets mee. Aanstaande vrijdag is de hele avond volgepland met niet-DJ’s. We wilden bij voorkeur dj’s die niet kunnen en liever niet willen draaien maar het toch gaan doen. Geen dj die zijn trucje staat te doen maar iemand die er onwijs zin in heeft.

Wat als iemand er niks van blijkt te bakken?
Dat is prima, juist mooi. De meegenomen vrienden maken er toch wel een feestje van. We missen het we-zien-wel-uitgaan in de kroeg. Hiermee haal je dat terug. Dit is een uniek evenement. De kaarten zijn niet duur, het is laagdrempelig en toch verwacht je dat het heel gezellig wordt omdat iedereen er zin in heeft. Het moet een soort bonte avond worden, gewoon cool. Meer drank, minder drugs, dat soort feestjes.

En die naam? Ik sta regelmatig te wachten bij een stoplicht met een Club Godverdomme sticker. Vindt iedereen dat leuk?
Nee, maar we hadden meer commotie verwacht eigenlijk. Ruzie met de Bond Tegen Het Vloeken ofzo. Nu was er alleen wat gemopper. We zijn wel laatst geïnterviewd door de EO. Blijkbaar was er een stagiaire van hen op ons feestje beland. Ze wilden weten waarom we die naam hebben gekozen.

Nou waarom?
Het is origineel. Het dekt de lading. Het is zowel positief als negatief. Het is gewoon lekker godverdomme!

Naast jullie eigen feestjes, waar moeten we heen met onszelf in het weekend?
SamePlace op nr 1. 
En Duitse festivals die 60u duren. Daar is iedereen blij. Maar ja, dat is buiten de ring hè.

Laatste vraag. Wat moet er direct de stad uit?
Scooters, bloggers, Sietse Bakker, regen, lange zwembroeken….

Genoeg! Bedankt, see you friday!

Wat: Tom en Jonathan van Club Godverdomme 30 minutes of fame genderbattle xxl megafestatie
Waar: Toren, Overhoeksplein
Waarom: Omdat het gezellig gaat worden en OURGROUND gaat draaien (hier past een ‘godverdomme’ met een uitroepteken achter, maar wij vloeken zelf liever niet).
Website: Club Godverdomme

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top