OURGROUND
1 Comment

Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal aan het Stationplein is een restaurant om heel vrolijk van te worden. Wij mochten er vorige week eten en dat beviel ons uitstekend. Zo goed zelfs dat we er deze week gewoon weer terug gingen. En volgende week waarschijnlijk weer…

Op een zonnige donderdagavond ging ik op stap om een kijkje te nemen in dit magnifieke restaurant in GoudZuid. Toen ik op Google Maps opzocht waar ik eigenlijk moest zijn, kon ik niet echt geloven dat het mij naar het Stadionplein verwees. Wat moest ik daar in godsnaam? Was dat niet een soort heel ongezellig bouwput? Nope. Niets bleek minder waar. Hoewel de boel er omheen duidelijk nog niet helemaal ready was, liet ik mijn oog voornamelijk vallen op het zonovergoten terras. Het grote plein biedt een uitzicht op het Olympisch Stadion en een geheel gerenoveerd appartementencomplex met een Vlaamsch Broodhuys eronder. Ook leuk voor als je in de buurt nog even snel een koffietje wil drinken voordat je over gaat op de borrel.

Al kun je ook hiervoor dus óók heel goed terecht bij Het Amsterdamse Proeflokaal. Bij binnenkomst wordt duidelijk dat er niet alleen ruimte is om een hapje te eten (ontbijt, lunch, brunch, borrel en diner), maar ook om de laptop open te klappen. Met een kopje koffie en goed uitzicht zit je hier als een prins zonder kantoor. Love it. #theworldisyouroffice.

Met een glas wijn in de hand liet een van de vriendelijke initiatiefnemers ons vervolgens de rest van het pand zien. Te omschrijven als: licht, ruim, goede akoestiek en veel open elementen. Je kunt overal lekker naar binnen loeren. En dat is zeker het proberen waard, want er wordt echt van alles klaargemaakt. Van verse vis en goede biefstuk, tot kleurrijk vegetarisch eten. Mijn moeder zou ze waarschijnlijk kussen voor het feit dat ze wat extra energie in vegetarisch en verantwoord eten stoppen. In Amsterdam is het in het gemiddelde restaurant toch vaak minder gericht op de vegetarische kaart. Nou, hier wel dus!

Waarom naar Het Amsterdamse Proeflokaal? Het eten is heerlijk, de prijzen zijn betaalbaar en bovendien heb je het gevoel dat je ergens tussen Madrid en Parijs terecht bent gekomen. Allure, ietwat onhandig maar vriendelijk personeel en een heerlijk zonovergoten terras voor tijdens de luttele zonuren die ons zijn toebedeeld.

Waar: Stadionplein 300
1076 CK Amsterdam

Met wie: met je ouders, je sletje, je hubbie, je oma, noem het maar op

Wat kost het: De prijzen zijn gemiddeld. Je hoeft er in ieder geval niet van krom te liggen.

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top