OURGROUND
No Comments

Het Bellamyplein is hot

Lang leve het Bellamyplein! Ondanks de enorme verbouwing aan de Bilderdijkkade, is dit plein (en omgeving) één grote broedplaats van culinair gespuis, markten, hallen, goede terrassen en cultuur. Geheel objectief ben ik niet, want ik verlaat binnenkort de Pijp voor Oud West. En ik ga ongeveer aan het Bellamyplein wonen. Dus hierbij overtuig ik naast jullie ook mezelf nog even hoe leuk dit plein is.

1796051_717253931682036_1225238413675359702_o1 Hallen – Hannie Dankbaar Passage 33
Hoewel de Foodhallen naar mijn idee vol-le-dig overhyped zijn, word ik toch wel erg blij van het totaalconcept de Hallen. Een prettige bioscoop met een fijne mix aan art-house en Hollywood krakers, een heerlijke bibliotheek met leescafé (ja, er schuilt een boekennerd in mij) en veel, heel veel horeca. Drink een gin-tonic in de fantastische zit-hoekjes bij Hotel de Hallen, ga lekker lunchen of dineren bij Brasserie 3 òf ga in de BBQ lucht staan tussen 600 mensen in de Foodhallen. Voor ieder wat wils!

 

2 Spaghetteria – Jan Hanzenstraat 32
We schreven er al eerder over: de Spaghetteria. Geen quinoa of glutenvrije onzin, maar PASTA! Zo is Sophia Loren ook zo sexy geworden.

3 Ducap – Kwakersplein 2 H
Hoewel de uitstraling van Ducap nog iets ouderwets heeft, hebben ze wel het allerfijnste terras met het allerlangst zon. Zodra deze schijnt is het wel even vechten voor een plekje en wachten op een drankje, maar dat mag de pret niet drukken.

4 Berry  – Bilderdijkkade 27FullSizeRender (2)
Nieuw in de categorie meiden-tentjes: Berry! Een klein “huiskamer” koffietentje waar je terecht kan voor heerlijke verse sappen, koffie en chai tea. Daarnaast hebben ze zelfgebakken bananenbrood zonder suiker of een boterham met pindakaas. In het weekend is het tentje ineens twee keer zo groot omdat de tussendeuren dan open gaan. En als de zon schijnt kun je er ook nog buiten zitten. Niet voor alcoholisten onder ons, ze schenken geen alcohol.

1560728_951141014909692_5867798533244641782_n5 Lot Sixty One Coffee Roasters – Kinkerstraat 112
Een walhalla voor de ervaren koffiedrinker, ze gebruiken double shots in elke koffie die je gebruikt. Zelf stond ik dus even te stuiteren na dit (goede) bakkie, je mag ook om een enkele shot vragen hoorde ik later. Als je lekker wilt zitten is het een kwestie van geluk hebben, het is vaak bommetje vol. Maar voor de espresso-to-go- liefhebbers: dit is je spot.

 

 

 

 

Wat: hotspots rondom het Bellamyplein
Waar: Bellamyplein en omgeving
Waarom: daarom
Website: Facebook

 

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top