OURGROUND
No Comments

Het Boek: Leven in de stad als een Oermens van Stadswild


Een beetje droevig is het wel. Vorige week kreeg ik de vraag welk boek ik het laatst gelezen had en ik zei direct: “Facebook”. Literair verantwoord ben ik niet. Eerder een literatuurbarbaar die enkel gelukkig kan worden van foute scifi (kinder)boeken zoals ‘The Hunger Games’. Toch werd ik erg blij toen ik de uitnodiging ontving om aanwezig te zijn bij de boeklancering van Stadswild.

Stadswild is een Amsterdams holistisch lifestyle concept. Misschien verlies ik nu alle mannelijke lezers omdat ze dit wel erg fluffy vinden, maar wacht met het wegklikken van dit verhaal. Stadswild is juist rauw, urban en stoer. Terug naar de oertijd, de oermens in jezelf vinden en in de stad weer de connectie vinden met natuur. Dit doet Stadswild met bijzondere sporttrainingen in de stad zoals de ‘warrior training’, (food) events en nu dus ook via dit prachtige boek.

Het boek geeft uitleg over de filosofie van Stadswild en ook een aantal lekkere recepten om de filosofie in de keuken terug te brengen. Het is een oprecht boek zonder poeha, met mooie (onbewerkte) foto’s, interessante verhalen en recepten die zelf ik kan maken (erg fijn!). Tijdens de lancering kregen we een mini workshop van Food Creativ Edwin Sander. Hierbij een aantal interessante dingen die ik geleerd heb:

1. Wellen=beter voedingsstoffen opnemen en geen giftige stoffen
Wist je dat je onbehandelde noten en zaden het beste een nachtje kan laten wellen in water voordat je ze opeet? Op deze manier zet je een enzym in werking die ervoor zorgt dat het giftige stofje in noten oplost in water, dit water gooi je later weg. Bij gedroogde zaden zorgt het er voor dat de voedingsstoffen beter worden opgenomen in je bloed.

2. Alleen fruit=energie schommelingen
In fruit zitten ontzettend veel fruitsuikers. Om ervoor te zorgen dat deze langzaam op worden genomen door het lichaam en je dus geen last krijgt van energie schommelingen is het verstandig om fruit samen met bladgroenten, noten, avocado of een etherische olie te eten.

3. Geur=smaak verlies
Nee, ik pleit er niet voor dat iedereen parfumloos door het leven moet gaan, maar dit is wel een pleidooi voor ‘slow’ cooking. Ons eten bestaat uit allemaal moleculen. Deze moleculen kan je zien als kleine vierkantjes.  Wanneer je eten op een hoge temperatuur bereid, verhit of onhandig mee omgaat, knappen deze “vierkantje” en verlies je geur en dus ook smaak. Daardoor ruikt het erg lekker, maar zijn de moleculen kapot en niet meer te proeven door je mond. Het is daarom beter om je voedsel niet tot zo min mogelijk te bewerken of langzaam te laten garen. Aan deze tip moet ik persoonlijk nog wennen. Zo werd ik afgelopen weekend nog gelokt door de heerlijke geur van verse broodjes die de bakker in de nacht aan het bakken was. Na ongeveer een kwartier bonken op de deur kocht ik een verse croissant die heerlijk rook en lekker smaakte. Tenminste, misschien was het niet mijn smaakpupillen maar mijn reuk dat mij vertelde dat ik een verrukkelijke croissant aan het verorberen was!

Wat: Boekpresentatie en workshop van Stadswild en Edwin Sander Food Creativ
Waar: Overal in de stad worden de events en trainingen gegeven
Waarom: Omdat het boek op een eerlijke en oprechte manier een levensstijl vertelt waar ik erg blij van word
Website: Stadswild.nl en Edwin Sander

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top