OURGROUND
No Comments

Het Huisfeest: do’s and don’ts die je gaan helpen

Kijk, als je jarig bent heb je een aantal opties. Je duikt onder, bij je ouders of in een ver land en zet FB en telefoon uit. Oftewel: je vlucht. Groots vieren is ook een optie, maar daar kleven een hoop “maren” en regeldingetjes aan vast. Nodig ik tante Tonnie uit Berkel Enschot ook uit? Lastig. Beter geef je een huisfeest. Je regelt zelf de drank, de muziek en de eindtijd. Bovendien geef je je vrienden carte blanche om zich even helemaal uit te leven in een huiselijke omgeving. Jouw huis is voor één avond een speeltuin, een plek voor heimelijke romances in het washok, filosofische gesprekken aan het aanrecht en nicotinemarathons op het dakterras.

SS09_ATL.PRINT_BRAND_1 0040

Ik vind ze de leukste der feesten, maar ook vaak de gevaarlijkste. Omdat je je zo thuis voelt kunnen er gekke dingen gebeuren, genante dingen zelfs. Ooit belandde ik op een huisfeest waar ik vrijwel niemand kende, alleen de jarige job en haar vriend. Awkward. Veel te vroeg belde ik aan, zodat ik met goed fatsoen het toneel kon verlaten als ik na een uur nog geen goede gesprekspartner had weten te strikken. Maar met mijn mini-rok als aas, had ik snel beet. Uren paffen op het frans balkonnetje met een glas warme baco in de hand, van de ene lach in de andere. Ik vertelde hem mijn levensverhaal, de uitgebreide versie, inclusief nare liefdesaffaires en andere troubles. Van baco’s moet je plassen en bij terugkomst zag ik een leeg frans balkon en één verdwenen glas. Ook zag ik een visitekaartje op mijn clutch liggen: Meneer X, Levenscoach. Okéé dan! Lesje geleerd.

huisfeest3

Om verder leed te voorkomen hierbij een aantal do’s and don’t als het om huisfiskes gaat:

Don’t:

– Crash & Trash the party
Crashen is ok, mits je het feest naar hogere hoogten tilt.

– De koerier der verdovende middelen naar het huisadres sturen
Een politie inval zou best zonde zijn.

– Het bed van de jarige uitkiezen voor je avontuurtje
Gewoon niet netjes. Net als kotsen in een wasbak (want: brokjes). 

Do:

– Mingle & Match
Huisfeestjes zijn de ideale plek om nieuwe vrienden te maken of een nieuwe scharrel op te duikelen. Want: vrienden van vrienden zijn ok. Weet je in ieder geval dat je geen serial killer aan de haak slaat.

– Verken de ruimte
Op een beschaafde manier. Een borreltje in de plee is vaak gezelliger dan braaf op de bank met een borrelnoot.

– Geef een eet- of drinkbaar cadeau
Wordt altijd gewaardeerd en komt meteen van pas. Koop vooral je lievelingswijn waar je nooit een kater van krijgt. Scheelt jou ook een dag huilen.

Wat: etiquette voor een geslaagd huisfeest
Waar: thuis, natuurlijk
Waarom: deze feestjes vaak op de rand van vunzigheid balanceren
Website: tips voor een perfect huisfeest vind je hier

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top