OURGROUND
1 Comment

Kaufen in Het Kaufhaus

Vorige week was ik in Berlijn. In de eerste plaats natuurlijk dè broedplaats van het underground uitgaansleven waar ik me volledig in heb laten onderdompelen. Daarnaast staat deze stad ook bekend als een walhalla voor vintage stores. Als groot liefhebber van tweedehands kleding heb ik heel wat grote fillialen (Humana, Colours, Garage) en kleine zaakjes afgestruind. En hoewel ik me suf heb gelachen om de meest vreselijk ouderwetse kersttruien en bombastische feestjurken, was een groot deel van het aanbod erg verwassen, belachelijk duur en veel, maar-dan-ook-echt, veel te groot.

Terwijl ik daar liep in mijn nepbontjas, muts en tas van Het Kaufhaus besefte ik me hoe fijn ik deze winkel in ons eigen Mokum eigenlijk vind. Hier is een selectie gemaakt van de beste vintage stukken. Mooie, draagbare en tijdloze tweedehands kleding voor fijne prijsjes. De winkel wordt gerund door drie creatievelingen met een scherp oog voor detail en een goed gevoel voor mode, lifestyle en kunst. En dat zie je terug in de winkel. Het interieur is knus en de kleding hangt er op kleur. Ik zou het hele haus wel willen leegkaufen. Schuldig hoef je je in ieder geval niet te voelen. Want naast dat je sowieso al lekker duurzaam bezig bent wordt meer dan vijftig procent van de winst geschonken aan een ontwikkelingsproject in Congo. Het Kaufhaus heeft als doel om in twee jaar tijd 160 vrouwen de mogelijkheid te geven om een beroepsopleiding tot bakker, kapster of naaister af te ronden.

Zat deze toffe winkel voorheen nog op de Westerstraat, vanaf 28 maart 2014 kun je de collectie kleding, schoenen, tassen, sieraden, tafels, stoelen, spiegels, kleden, houten kratjes en koffers kaufen in De Pijp. Op een gloednieuwe locatie. Zeker even gaan struinen.

Wie: Het Kaufhaus
Wat: een fijne selectie tweedehands kleding en interieurspullen voor een leuk prijsje
Waar: Eerste Sweelinckstraat 21, De Pijp
Website: Het Kaufhaus Facebook Pagina

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top