OURGROUND
1 Comment

Het Stadspaleis

11081002_518145954989920_7087379053947717548_n

Grote kans dat je het leuke witte en vrijstaande(!) huisje aan de Nieuwezijds Voorburgwal weleens hebt gezien onderweg naar het centrum, als je vanuit Zuid of West kwam. Het huisje ligt op steenworpafstand van de Dam, maar niet echt op een route waar je snel langs loopt en daardoor ga je ook minder snel naar binnen. Dat is jammer, want in dit leuke huisje zit een geweldige lunchtent genaamd ‘Het Stadspaleis’: het meest knusse tentje ooit.

Bij binnenkomst word ik instant gelukkig, het staat hier helemaal vol met oude meuk. Aan het plafond hangen allerlei verschillende lampen en aan de muur hangen veel foto’s van mijn all-time favourite Brigitte Bardot. Alleen al de vitrine waar alle drankjes staan is (sorry voor het ouwewijvenwoord) énig. Die lijkt zo uit een greasefilm te komen. Er zijn allemaal zitjes gemaakt met opklapbare tafels, die zitten met een scharnier aan de muur bevestigd zodat je je eigen setting en je eigen privacy kunt creëren.

IMG_4556 IMG_4557

Stadspeleis is een familiebedrijf. Als ik er ben zijn er twee snoezige meisjes aan het werk. Ze zien er niet alleen schattig IMG_4559uit, ze kunnen ook nog eens goed koken. Alle broodjes, pannenkoeken en burgers worden à la minute voor je bereid door de dametjes zelf. Als het niet genoeg voor je is kun je de lunch lekker aftoppen met een groot stuk taart. Uiteraard homemade. Ondanks de vintage en vrouwelijke inrichting kun je hier met een gerust hart je date mee naartoe nemen, de sappige burger maakt veel goed.

De Stadspaleisfamilie is wel een beetje van de Franse slag: de WC-bril zit met gaffertape (!) aan elkaar geplakt en er zit geen kraantje in het toilet om je handen te wassen. Wél staat er een flesje desinfecterende gel voor de knuistjes. Ach, handen wassen doen we thuis wel weer.

 

Wat: lunch of ontbijt bij het Stadspaleis
Waar: Nieuwezijds Voorburgwal 289
Waarom: omdat dit de enige vrijstaande lunchplek is midden in het centrum.
Website: stadspaleis.com

About the author:
Has 114 Articles

1 COMMENT
 1. joost

  Dank je wel.
  En ja, die gaffer tape… gevalletje inbraakschade.
  Ga ik oplossen.
  Een kraantje op het toilet gaat ‘m niet worden: de gluten vrije desinfecterende gel de voorkeur boven het vanwege ruimtegebrek onvermijdelijke gevecht van je eigen glazuur met dat van een wasbakje aan de muur..

  Brigitte Bardot en de franse slag,
  Heerlijk.
  Lieve groet,
  Joost
  Stadspaleis.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top