OURGROUND
No Comments

Het is tijd voor een great body

De sportschool en ik. Het is altijd een haat/liefde verhouding geweest. Een paar keer ben ik fanatiek begonnen, om vervolgens na twee maanden nooit meer te gaan. Maar om dat Doutzen figuur te krijgen, kom ik niet weg met enkel dansen en yoga. Daarvoor is veel, heel veel krachttraining nodig. Bij great weten ze daar alles van. Met een collega kreeg ik onlangs de kans om een kijkje te nemen bij deze nieuwe healthclub in Amsterdam Zuid. Met als extra motivatie… een uurtje personal training. Oei.

De mannen achter great zijn ex-mariniers, net als een aantal van de personal trainers. En dat merk je. “Kan je niet meer? Hup, nog vijf keer dan”. Na de derde reeks squats op een rij beginnen mijn spieren te trillen en word mijn hoofd langzaam roder. Ook mijn armen zijn niet meer wat ze ooit zijn geweest. Tijdens mijn jaren in de horeca had ik ware spierballen van het bordenlopen, maar die zijn bijna helemaal verdwenen. Mijn wekelijkse hardlooprondje heeft niet veel voor mijn conditie gedaan: nog geen twee minuten interval op de loopband en ik hijg alsof ik tachtig ben. Ja, een personal trainer werkt echt. Verdorie.

Na de training lopen we – wat trillerig-  de trap af richting de wellness. Onze spieren zijn flink uit de comfort zone gehaald. Beneden kan je ze weer verwennen in de sauna, stoom- en infraroodcabine. Naast de wellness sectie kun je bij great ook terecht voor beauty behandelingen, mindcoaching (!) en voedingsadvies. Als we weer – volledig ontspannen- boven komen, staat er een heerlijke salade van SLA voor ons klaar. Wat fijn!  Een bezoekje aan great voelt daardoor niet als een uurtje loos trekken aan apparaten, maar echt als werken aan je lijf. Daarnaast misschien wel het allerbelangrijkste: er komen relaxte mensen, geen vleeskeuring van te bruine en te opgepompte Dries Roelvinks. Fijn!

Geen excuus meer om uit shape te zijn deze zomer…

Wat: trainen bij healthclub great
Waar: Ruysdaelstraat 88-90
Waarom: tegen een ‘sad looking’ bips en meezwaaiende arm-flappen
Website: greatclub.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top