OURGROUND
1 Comment

Het Verre Oosten

Nee, dit is geen blog over je favoriete bak babi pangang bij de plaatselijke Chinees op de hoek. Deze blog gaat over een plek in dat vergeten stukje land in Amsterdam. Daar waar culturen versmolten zijn. Waar je volop internationaal kunt bellen en de folkloristische gewaden de etalages sieren. En daar waar je liever niet komt omdat ook jij als vrijbuiter in Amsterdam het liefst gaat naar de plekken waar je maten ook komen.

Liever belicht ik in deze blog een zeer mannige winkel. Ondernemer Gladwyn, startte in Oost een nieuwe kledingwinkel voor mannen. Of moet ik heren zeggen? Zijn zaak heet namelijk DIV Herenkabinet, een naam met een onbedoelde knipoog naar Oost. Deze oud keukenspecialist wil met zijn winkel highbrow zijn en komt daar wat mij betreft goed mee weg. Tegenwoordig migreert een jong hoogopgeleid publiek naar Oost, een doelgroep die toevalligerwijs overeenkomstig is met die van DIV Herenkabinet.

De winkelinrichting is clean en overzichtelijk. Tegendraads als een hippe kleding winkel in Oost heeft DIV de ‘duurste beginmeters’ van de winkel niet vol gezet maar juist ruimtelijk gelaten. Daardoor voel je je wat mij betreft meer thuis in de winkel dan in de H&M in de Kalverstraat. Logisch ook, want daar krijg ik het namelijk al benauwd wanneer ik met gebogen hoofd door de detectiepoortjes naar binnen sluip. Gladwyn heeft zich inmiddels ontpopt als kledingspecialist en weet bijna over elk kledingstuk een mooi verhaal te vertellen. Een aantal merken die je er nu kan vinden zijn onder ander Ontour, Carhartt, Obey, K.O.I. (Kings Of Indigo) of Pointer. Overigens kan je ook naar DIV herenkabinet voor een goed paar sneakers, Komono zonnebril of horloge. Of neem letterlijk een kijkje in het Herenkabinet voor een aantal gadgets die je absoluut niet nodig hebt maar best wel wil hebben.

Ga eens langs voor een gedegen advies, een kopje espresso of om snel een button down shirt te kopen voor het festival seizoen 2014. Je kan er immers niet vroeg genoeg bij zijn. Er gaan trouwens gewoon trams en bussen naar Oost, maar je kan natuurlijk ook, net als ik, je moeilijk oncomfortabele wielrenfiets of fixie nemen!

Wouter is SoMe expert bij een hip bureau in Amsterdam. Sowieso is Wouter heel erg hip.

Wat: DIV herenkabinet
Waar: Javastraat 8
Waarom: omdat Oost het nieuwe West is
Websitedivamsterdam.com/

About the author:
Has 76 Articles

1 COMMENT
  1. Sander

    Deze Wouter woont vast ergens diep in De Baarsjes, Bos en Lommer of een ander buitengewest want hij doet alsof de Indische Buurt ergens in Almere ligt. Merkwaardig, erg merkwaardig zelfs…

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top