OURGROUND
No Comments

Hier wil je naar toe

Het lijkt wel een slagveld. Je knippert met je ogen en er is weer een nieuwe tent of hippige whiskeybar geopend. Er wordt zo veel geopend dat het haast onmogelijk is overal naar toe te gaan. Maar hé, daar hebben we dus lijstjes voor. Als je voor de zoveelste keer niet weet waar je naar toe moet om te eten of drinken, heb je deze achter de hand. Sla ze op in je telefoon! 


Kanen

Adam (Overtoom 515A)
La cuisine Française is er altijd geweest en overleeft de vluchtige trends in de wondere culinaire wereld. Op de kaart zijn klassiekers terug te vinden die uit de keuken komen waar chef-kok Arne Russchen (voorheen Johannes) en Job Litjens achter de potten en pannen staan. Adam staat met stip op nummer één van mijn to-do lijst!

Hendrix (de Clerqstraat 82)
Een ode aan gitaarlegende Jimmy Hendrix. Soulfood en een goed glas wijn of een biertje. Klinkt als een lekkere plek om te zijn. Hier zat Café Louter waar ik vroeger vaak kwam toen ik er nog om de hoek woonde. Ben benieuwd wat het geworden is.

CoffeeConcepts Sandwichbar (Reguliersdwarsstraat 4)
CoffeeConcepts opende onlangs hun tweede vestiging op de Reguliersdwarsstraat. Vestiging numero uno zit in Zuid; een soort huiskamerconcept voor koffie, thee & taart. CoffeeConcepts is een marketing,- en communicatie kantoor. Maar bij hun tweede vestiging kun je dus terecht voor een sandwich en kop koffie. 

Ellis Gourmet Burger (Prinsengracht 422)
Dat we van een goede hamburger houden op z’n tijd houden is wel bekend, zie bijvoorbeeld de eerdere hamburgerbattle waar ik over schree f. Nu kunnen we voor een hamburger ook bij Ellis Gourmet Burger terecht. De tent is gevestigd op de plek waar voorheen Repéré en Henk zaten. Het concept is komen overwaaien uit België en je zult er snel meer van zien, op meerdere locaties en in meerdere steden.

Guts & Glory (Utrechtsestraat 6)
Net om de hoek van het Rembrandplein zit Guts & Glory. Hier kun je de komende maanden kip eten. Iedere zes maanden zal een ander beest (of ingrediënt) de hoofdrol spelen op de kaart. Ondanks dat ik een beetje ‘kipmoe’ ben, benieuwd het mij wat ze voor me in petto hebben over een paar maanden. Dus ik wacht nog even met gaan. 

Hendrix Amsterdam

Snip20150319_13Ellis Gourmet Burger Amsterdam

Coming soon…

The Duchess (Spuistraat)

Ron Gastrobar Oriental (Kerkstraat)

Pop-up Staetes (Felix Meritis)

Pressroom (Nieuwezijds)

J.D. Williams Whiskey Bar (Prinsenstraat)


FESTIJNEN

Closure (Rozengracht)
Dit schijnt hèt nieuwe technohol van Amsterdam te zijn, waar vroeger Club More zat. Twee vaste avonden; vrijdag house en disco en zaterdag techno. Lekker overzichtelijk, hoef je een keer niet te kijken ‘waar je zin in hebt’, hier weet je gewoon altijd welke smaak er geserveerd wordt. 

Felix in de steigers (Felix Meritis)
Een voorproefje van wat er gaat gebeuren wanneer het Felix Meritits in 2016 de deuren weer opent. De komende tijd kunnen we dus terecht bij Felix in de steigers (creatieve oplossing en naam!). De opening op 20 maart, een heuse housewarming met o.a. brassband Gallowstreet en singer-songwriter Eefje de Visser.

Rolling Rock Kitchen (Distelweg 13)
Dit is niet spiksplinter nieuw, maar ik verwacht wel een nieuwe zomer hang-out in Noord als alternatief voor De Ceuvel of Pllek. Hier kom je van alles tegen;  bandjes, DJ’s, een pop-up shop of een eetfestijn. Allemaal in de hippie festival sfeer. Had ik al gezegd dat ik zo blij ben dat ik Noord werk?

Felix in de stijgers Rolling Rock Closure Amsterdam

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top