OURGROUND
1 Comment

Highfiven op de Kerstmarkt

Ze zijn niet meer weg te denken uit Amsterdam: markten! En dan heb ik het niet over de Cuyp, Dapper of ten Kate. Nee, ik heb het over de markt 2.0. Deze markten vinden een aantal keer per jaar plaats op geweldige locaties en zijn neergezet door jonge creatieve partijen. Tout hip Amsterdam staat er of laat in ieder geval zijn gezicht even zien. Vorig jaar ben ik alle Kerstedities afgegaan en om heel eerlijk te zijn: ze zijn allemaal bijna identiek. Hoog in het vaandel staat origineel en authentiek, vintage, biologisch en het liefst nog glutenvrij. Nee, de marktkoopman komt niet meer weg met een knoflookpers uit China of een diepvriesworstenbroodje. Hipster of niet, ik houd van de sfeer, ontdek toch weer nieuwe merken en het is leuk te highfiven met alle bekenden. Daarnaast smaakt zo’n seaweedburger nog best lekker. Hieronder de drie leukste markten voor de komende weken.

10647151_982545508438803_5892478609035315766_n

Moderne Hippies Kerstmarkt
Op zondag 21 december organiseert Marte van Moderne Hippies weer een (jawel) Moderne Hippies Markt in Amsterdam Roest: de kerstspecial! Ditmaal met glühwein, een kampvuurtje en een warm kleedje erbij. Waarom moet je hier heen? Een heleboel gezellige meisjes met een leuke vintage stijl, een fair, vintage artikelen & hippiemerken bij elkaar.

Datum: zondag 21 december
Entree: gratis
Tijd: 12.00 – 18.00 uur
Locatie: amsterdamroest.nl

 215112_10151125418051784_1226461990_n

Kerst Brocante Markt 
Op zaterdag 13 december organiseert Sissy Boy de Sissy-Boy Kerst Brocante Markt op het Amstelveld. Ik heb persoonlijk een grote liefde voor deze locatie, dus een dikke subjectieve plus voor deze markt. Ook hier fashion van buitengewone merken, interieurstands van onder andere onze vrienden van Six and Sons, live muziek, kunst en hele bewuste foods en drinks. Er is zelfs aan de kids gedacht; dus neem gerust je nageslacht of kleine nichtje mee.

Datum: zaterdag 13 december
Entree: gratis
Tijd: 10:00 – 18:00 uur
Locatie: nelamstelveld.nl

 Hallen
Local Goods Market 
Grote kans dat je hier al eens geweest bent, al sinds april 2014 organiseert Pakhuis de Zwijger samen met Indie Brands de Local Goods Market in De Hallen in Amsterdam West. Hier worden lokale producten uit Amsterdam en omgeving verkocht: food & non-food. Van fietsen, kleding, brillen en tassen tot lampen, meubels en fotoboeken, maar ook homemade worsten, bier, chocola en thee. Op zaterdag 13 is er een gewone editie en op 20 en 21 december is er de Kerstspecial. Daarna kun je door naar de Foodhallen, Brasserie Halte 3 of de bios. Yes, we love de hallen.

Datum: zaterdag 13, zaterdag 20 en zaterdag 21 december
Entree: gratis
Tijd: 11:00 – 17:00
Locatie: dehallen-amsterdam.nl

 

Wat: struinen op kerstmarkten
Waar: Roest, Amstelveld en de Hallen
Waarom: om ook op je brakke zondag te kunnen highfiven met hip Amsterdam
Waar: amsterdamroest.nl, nelamstelveld.nl en dehallen-amsterdam.nl

 

 

About the author:
Has 114 Articles

1 COMMENT
  1. Marte

    “Daarnaast smaakt zo’n seaweedburger nog best lekker. ” HAHA!
    Thanks Jolien, super lief!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top