OURGROUND
No Comments

Hippe meuk uit ontwikkelingslanden

 


Vroeger wilde je niet gezien worden in de Wereldwinkel. Nu is dat wel anders en willen we het liefst alleen maar sociale, duurzame, gerecyclede meuk uit tropische oorden. Of het nu om verantwoorde schoenen gaat (Toms en Mipacha) of handgemaakte slakommen. We willen bijdragen aan een betere wereld, want ons leventje in Amsterdam is ook niet alles. Zelf ben ik er niet vies van; een Perzisch tapijt uit Afghanistan, schalen uit Portugal en slacouvert uit Afrika.

Onlangs was ik bij de KLM travel clinic in de Raadhuisstraat om de nodige prikken te halen. Per toeval kwam ik daarom deze ‘eerlijke’ conceptstore tegen: Fair+Fair. Hier kun je verantwoorde items scoren voor thuis. Van stoffen met exotische prints tot keukengerei, zelfs het meubilair kun je aanschaffen. Een conceptstore waar je niet zomaar voorbij loopt.

Fair+Fair verkoopt niet alleen producten die je een goed gevoel geven. De opbrengst van de verkoop wordt in een fonds gestopt voor microhypotheken waardoor slechte behuizing in ontwikkelingslanden straks tot het verleden behoren. With your fair shopping you invest in housing the poor. Mooi initiatief.

Wat: Fair+Fair
Waar: Raadhuisstraat 26 (hoek Herengracht)
Waarom: economie spekken terwijl je de wereld verbetert
Website: fairandfair.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top