OURGROUND
No Comments

Markt vol met hippie snuisterijen en dampende keukens

 

Met ouders die getrouwd zijn op Oerol en een moeder die me als kind al meenam naar Lowlands zijn de hippie festijnen me letterlijk en figuurlijk met de paplepel in gegoten. Mijn hart maakte dan ook een klein vreugde sprongetje toen ik een uitnodiging ontving voor de ‘Moderne Hippies markt’.

Initiatiefnemer Moderne Hippies heeft voor de markt de gehele loods gevuld. Van uitpuilende stands met hippie snuisterijen, tot dampende keukens met yummie food. Ook is er van alles te doen: zo tik ik op een oude type machine een old-school liefdesbrief (who needs Tinder?) en maak ik tijdens de tie-dye workshop een zeer apart t-shirt (gaat duidelijk in de carnaval outfits opslag). Het overweldigende crea shopping en food geweld wordt ook nog eens begeleid door live muziek, cumbaja 2.0 wel te verstaan.

De locatie van dit heerlijke festijn is Roest. Een creatieve vrijplaats voor expo’s, festivals, theater en nog veel meer. Roest is een verzameling van industriële gebouwen en loodsen in Amsterdam Oost. De enigszins verlept en vunzige look schrikt daarbij niet af, maar levert een bijzondere creatieve vibe. Het is dan ook niet aan te raden om in je nette pak of op killer heels aan te komen. Flaneren doe je bij Roest op je gemak; dus trek je lange rok of kapotte jeans weer eens aan – een ander willekeurig ongewassen kledingstuk mag ook, maak vlechten in je haar (man en vrouw) en het feest kan beginnen. Zeker als in Roest een hippie markt wordt georganiseerd.

Met een flinke buit aan armbandjes, een zonnebril en verse mango chips loop ik de loods van Roest uit. Moe maar voldaan. Een ideale besteding van de zondag! Baal je dat je het gemist hebt? Treur niet verder, Moderne Hippies organiseert meerdere keren per jaar een markt. Houd dus vooral de website van Moderne Hippies in de gaten!

Wat: Moderne Hippies Markt
Waar: Amsterdam Roest, Oost: Czaar Peterstraat 213-B
Waarom: oude liefde roest niet, hippies zijn terug van weg geweest.
Website: modernehippies.nl

 

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top