OURGROUND
No Comments

Hipstertrends van 2016

screen-shot-2016-10-31-at-19-36-51 screen-shot-2016-10-31-at-19-37-21

Het jaar is alweer bijna voorbij. Nodig de tijd om te reflecteren op wat voor moois dit jaar ons gebracht heeft; gouden plak tijdens de Olympische Spelen voor turnster Wevers, Justin Bieber die op de valreep nog een stekkie koopt in onze stad, bevroren yoghurt, kaashutten, kingsize Nutella potten en uiteraard de opkomst en ondergang van de Bierfiets. Ik bedoel maar. Helaas waren er ook nog wat trends die mij wat minder konden bekoren. Niet dat het me vreselijk stoort, maar het is wel leuk om over te schrijven.

  1. De wereldverbeteraars. Doet me denken aan de veganist. “Geloof me het is het beste voor de wereld”, zegt het meisje die meer kleren in de kast heeft hangen dan alle kindertjes in Bangladesh bij elkaar zouden kunnen naaien. En ja die tofuballetjes. Ziet er uit als een gehaktbal maar smaakt toch echt naar gebakken gras. Of van die pizza crea bea’s: nu geen ongezonde pizza meer, maar van bloemkoolmeel met broccoli beleg; je kan ook gewoon geen pizza eten.
  2. Die bootcamp sportertjes met flitsende outfits die op zondagochtend(!) om 7u sochtends zich in de modder van het natte Vondelpark gras gaan opdrukken onder dwang van een bejaarde ex reserve parachutist die zijn ontgroeningsrituelen elk weekend weer aan nieuwe feutjes mee wil geven.
  3. De festivalganger. De tut met verentooi en zwarte-kapotte-knie-broek met blauw-wit gestreept shirt. Zij moet elk weekend naar dj Onbekend en consorten op Appelsap, Sinaasappelsap, Boterhamzakje of op het Pepernoten festival. Een kaartje kost EUR60 exclusief drank en pillen. Oke ik hoor je zeggen: “het festivalseizoen is voorbij” maar je kan alweer je early bird voor volgend jaar bestellen. Anders is er altijd nog de mid-late, late, very-late of ticketswap dubbelprijs aanbieding.
  4. Ook de invulling van die festivals heeft anno 2016 een nieuw dieptepunt bereikt. Gebombardeerd met emails voor festivals (heb ik me ooit voor deze nieuwsbrief opgegeven?) kan je nu zelfs trouwen op een festival. Want wat is er mooier dan trouwen op een platgetrapt grasterrein vol plastic bekers en rondblerende jongeren? Gegarandeerd de start voor een huwelijk voor het leven. Nog even en je kan op een festival ook kinderen krijgen, scheiden en een huisdier of huis kopen. Voor mij is de muziek helaas vaak eentonig en heb ik het na twee uur wel gezien; tenzij ik met de Purmerendse jongeren mee zou willen stuiteren tot hun laatste trein vertrekt.  

Kijk nu alweer uit naar de hipster trends van 2017!

markOnze kritische gastblogger Mark kan niet alleen steengoed in zijn pen kruipen maar ook in zijn glazen bol kijken. Zijn vorige blog ging over de ‘Revolutie van de Amsterdamse vrouw’. Hij schreef letterlijk dat hij zo spoedig mogelijk naar Brazilië ging emigreren aangezien de dames daar nog lichtjaren achter liggen in het realiseren van een emancipatierevolutie. Daar zou hij immers de ware vinden. Zo gezegd en zo gedaan. En het fijne kiekje hier op links is het bewijs dat dit hem geen windeieren heeft gelegd. Mark, we zijn blij voor je! De Amsterdamse vrijgezelle vrouw huilt, maar het is je van harte gegund! Wil jij meer van Mark zijn kiekjes genieten? Voeg hem dan toe op FB en stuur hem net als wij een bericht met de vraag of hij aub wilt vloggen. Lijkt ons heerlijk vermakelijk. Aah toe nou Mark! Pretty please?

Tagged with:
About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top