OURGROUND
No Comments

Hot, Happy & Happning

Weetje, het zit zo: single ben ik al best een tijdje. Ook ben ik al best een tijdje gelukkig. Je zou me dan kunnen omschrijven als Happy Single (mag ik even een teiltje aub?!). De Happy Single zoals iedereen ‘m kent wuift de vraag “En, en, en heb je al verkering” met een professioneel wuifgebaar weg. “Pffffft, verkering?” Nee, alsjeblieft zeg. En dan iedere zondagmiddag theedrinken met de schoonfam? Nee, dankje vriendelijk!”. Deze vrolijke vrijgezel is onafhankelijk en vrijgevochten. Timmert eigenhandig kraamcadeau’s in mekaar (want alle vrienden zijn al lang en breed en hard aan het baren) en verdient goed de kost. Me don’t need no partner. Met casual sex is deze variant van de single dik tevreden. Alleen maar mooi meegenomen als daar ooit eens een levensgezel uit voort komt.

maxresdefault

Dan is het toch potverdorie ook maar mooi meegenomen dat je in 2016 leeft, Happy Single die je d’r bent! Alle tools die God niet schiep, hebben slimme techkids voor jou in elkaar gecodeerd. Denk aan die insta-filtertjes die jouw voorgevel éxtra voordelig laat uitkomen. En aan Facebook natuurlijk, de moeder alle vleeskeuringen. Maar vooral DANK, duizendmaal DANK voor de datingapp Happn, waarin de technologie die het leven leuk maakt verzameld is. De app waar je -zoals ze dat zelf zo mooi zeggen- een tweede kans krijgt na een eerste off-line encounter. Dus: je staat als Happy Single die totaal niet op zoek is naar verkering maar wel naar vertier, gezellig een flesje Verdeggio weg te tetteren met je vriendinnen op een Amsterdams terras (oh, Happn is trouwens heel internationaal. Kan dus ook een Parijs’ of voor mijn part Roermonds’ terras zijn) en je spot een leuke boy. Helaas is deze boy op de fiets (fixie) en sjeest je hard voorbij. Jammer. Zou je denken in 2013. Toen Happn nog maar een embryo was in de hersenpan van een engineer. Gelukkig hoef je anno 2016 dus maar je smartphone d’r bij te pakken, de app te openen en je ziet direct of ‘snelle boy op fixie’ vrijgezel is (anders staat ie er niet tussen en woont ‘ie waarschijnlijk samen met een of andere Susan in West), hoe hij heet én hoe vaak jullie elkaar al gepasseerd zijn. Hendig, nò?

Dat dacht ik ook. Maar buiten dat Happn gebruikt wordt waarvoor de app bedoelt is, geldt deze ook als prima tijdverdrijf vanaf je luie, brakke stoel. Je leert zo al snel je vrijgezelle buurtgenoten en collega’s kennen. Want; wanneer je elkaar passeert zie je dat direct op de home-feed. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat áls je een uitstapje naar de andere kant van de stad maakt, er een heel nieuw vat Happn materiaal open wordt getrokken. Als een kind zo blij ben je: vers vlees, vers vlees! Ik ken zelfs een verhaal van een jongeman (nee ik noem echt geen namen), die wanneer hij Happn had “uitgespeeld” een rondje ging lopen door de stad om wat nieuwe aanwas op te snorren. Want: wiet weet woont je toekomstige wifey wel in de Jordaan!

Een soort gamification dus, die werkt als een tiet. Want Happn lijkt here to stay. Waar Tinder langzaam afglijdt en een meltingpot geworden is van ordinaire dames, boertjes uit de polder en kunstgebitdragers, heeft Happn nog een zeker cachet (in hoeverre een datingapp cachet kan hebben dan). Want jouw soort mens -die andere Happy Single- hangt rond op plekken waar jij ook komt, waar je drinkt, waar je werkt en waar je sport. Zo’n app blijkt dan nét dat ene zetje te kunnen geven om je love interest aan te spreken, of andersom. 

date

En vóór je ’t weet ben je net zo gelukkig als dat je eerst was. Als onderdeel van een very Happy Couple.

Wat: datingapp waar we blij van worden
Waar: als ware inspector gadget weet Happn precies waar je uithangt
Waarom: don’t we all want to be Happy?
Website: Download Happn gratis voor Iphone, Android en Windows phone hier

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top